Άγρια σύγκρουση στη Βουλή στα αποκαίδια της Οικονομίας και του Μακεδονικού

Αθήνα.- Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος είναι ιστορική επιτυχία της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να ανακυκλώνεται η μιζέρια και η καταστροφή και αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων, υπερασπίζεται το κομματικό του συμφέρον. Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και το Μακεδονικό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιά πολιτική, που φτάνει στο σημείο να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον φασισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης,  χαρακτήρισε «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απαντώντας στα περί πολιτικού φλερτ με τον φασισμό πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι «κάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, αλλά στην πραγματικότητα συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά εδώ και 3,5 χρόνια, όπως λένε και δικοί σας βουλευτές».

Διαβάστε αναλυτικά: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απαντώντας στα περί πολιτικού φλερτ με τον φασισμό πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι «κάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, αλλά στην πραγματικότητα συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά εδώ και 3,5 χρόνια, όπως λένε και δικοί σας βουλευτές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αιχμηρά γιατί διάλεξε η κυβέρνηση αυτήν την ημέρα για να συζητηθεί η πορεία της Οικονομίας, καθώς είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος, όταν το «όχι» έγινε «ναι» · «είναι η επέτειος της πολιτικής σας μετάλλαξης και της πολιτικής σας ήττας», είπε. Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα πληρώνει ένα αχρείαστο μνημόνιο, απότοκο της δικής του ανευθυνότητας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για να ακυρωθεί η περικοπή συντάξεων το 2019 για να τερματιστεί η σχετική σεναριολογία.

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό και την εικόνα της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «κυβέρνηση οπερέτα» και σημείωσε ότι είναι «πολύ αργά για δάκρυα», καθώς με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ παραδόθηκε στους γείτονες η «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».