Κρις Σπύρου: “Η Μακεδονία της Κομμουνιστικής Διεθνούς”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μία ιστορικής σημασίας συζήτηση έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το βράδυ της Τετάρτης, 18/7, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κρις Σπύρου, τ. Βουλευτή και Πρόεδρο των Δημοκρατικών της Βουλής της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Θέμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε η ΙΝ@ΔΕ ήταν: «ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;»

Η εκδήλωση, μεταδόθηκε «ζωντανά», παγκοσμίως στο διαδίκτυο, από το livemedia.gr.

Την παρακολούθησαν αρκετοί επώνυμοι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο Περιφερειάρχης Ιωάννης Σγουρός, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Γιουγκοσλαβία, Λευτέρης Καραγιάννης και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της τοποθετήσεώς του ο κ. Σπύρου, επικαλούμενος επιστολή 372 παγκοσμίως αναγνωρισμένων Πανεπιστημιακών, στον π. Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα (2009), οριοθέτησε την γιουγκοσλαβική Μακεδονία, την αρχαία Παιονία, (αυτή που σήμερα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» αυθαιρέτως προτείνουν να ονομασθεί «Βόρειο Μακεδονία», «δίπλα» στην ελληνική Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχε καμία σχέση με την Περιφέρεια της αρχαίας Παιονίας του 358 π.Χ., άλλο που να ήταν δίπλα της. Ούτε έχει σχέση με την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ο Τίτο ονόμασε το 1944. Ούτε μια πιθαμή εδάφους της Μακεδονίας του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν μέρος της αρχαίας Παιονίας, όπως δεν είναι και στην σημερινή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), η οποία κείται εντός των ιδίων συνόρων με την αρχαία Παιονία την πρώην λεγόμενη Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάρη.

Η Μακεδονία στην οποία θα κείται η νεοβαπτισμένη «Βόρεια Μακεδονία», θα είναι ένα κομμάτι της Μακεδονίας της Κομμουνιστικής Διεθνούς, την οποία ο Τίτο και η Κομμουνιστική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας δημιούργησαν το 1944».

Όπως είπε ο κ. Σπύρου,

«ο Τίτο και οι σύντροφοι του προσδιόρισαν την «Μακεδονία της κομμουνιστικής Διεθνούς» σε τρία Τμήματα: Το ανατολικό Τμήμα της Βουλγαρίας, που ονόμασαν «Μακεδονία του Pirin», το Νότιο Τμήμα, αυτό της Ελλάδος, την γνωστή ελληνική Μακεδονία των 3000 ετών, που το ονόμασαν «Μακεδονία του Αιγαίου» και το Βόρειο Τμήμα που ο Τίτο και οι σύντροφοι του ονόμασαν «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Η Μακεδονία του Βαρδάρη της Κομμουνιστικής Διεθνούς που κείται βόρεια της Μακεδονίας του Αιγαίου, της Ελληνικής Μακεδονίας, είναι αυτή που η «Συμφωνία των Πρεσπών» προτείνει να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο Κράτος με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Η μόνη σχέση που η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (FYROM) και της προτεινόμενης «Βόρειας Μακεδονίας» των Πρεσπών έχουν με τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ελληνική Μακεδονία, είναι ότι ήταν και θα είναι ΔΙΠΛΑ της!

Επομένως, εάν οι ηγέτες της Δημοκρατίας των Σκοπίων επιμένουν σε μόνιμη ονομασία για το κράτος τους η οποία, ντε και καλά, θα πρέπει να εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία» τότε εγώ προτείνω την ονομασία που της ανήκει: Προτείνω να ονομασθούν «ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!»

Όπως εξήγησε ο κ. Σπύρου, με την ονομασία αυτή,

«Θα έχουν τη λέξη «Μακεδονία» να καμαρώνουν ότι γειτονεύουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, και έχουν και τον γεωγραφικό προσδιορισμό που τους πιστοποιεί ότι είναι ΔΙΠΛΑ στη Μακεδονία! Και πάνω απ΄ όλα θα τους απαλλάσσει από αλυτρωτικές μανούβρες και διεκδικήσεις. Αλλά υπεράνω όλων, είναι δίκαιη η ονομασία «ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τι πιο δίκαιη, λογική και ιστορικά τεκμηριωμένη ονομασία»,» είπε χαρακτηριστικά ο Κρις Σπύρου.

Να σημειωθεί ότι κατά την ομιλία του, ο κ. Σπύρου παρουσίασε αναμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν και πιστοποιούν τη δημιουργία της «ψευδο-Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας» να είναι της Κομμουνιστικής Διεθνούς, «γονιμοποιημένη» στην Αθήνα το 1924, γεννημένη στη Μόσχα της Ρωσίας το 1934 και αναθρεμμένη και υλοποιημένη το 1944.

«Και ήταν το προϊόν της άψογης συνεργασίας της Κομμουνιστικής Διεθνούς με την Κομμουνιστική Ηγεσία του Γιόσιπ Τίτο και των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων. Σ΄ αυτή τη Μακεδονία της Κομμουνιστικής Διεθνούς προτείνει η «Συμφωνία των Πρεσπών» να αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως ανεξάρτητο Κράτος η «Βόρεια Μακεδονία»,» κατέληξε ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης κ. Κρις Σπύρου.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στο θέμα, με πάνελ, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Κρις Σπύρου, η Δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο Δημοσιογράφος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Άποψη της κατάμεστης αίθουσας.

Κρις Σπύρου, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Αριάδνη Νούκα.