Τουλάχιστον 7 νεκροί στο Νέο Βουτζά από την φωτιά που κατάκαψε σπίτια και αυτοκίνητα

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τουλάχιστον 8 νεκρούς από την καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά, υπάρχουν από την πυροσβεστική.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως από την ΕΛΑΣ.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, δήλωσε ότι είδε με τα μάτια του τέσσερις νεκρούς και εξέφρασε φόβους ότι θα είναι περισσότεροι.

Ενας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ζωντανή σύνδεση ανέφερε ότι μπροστά του είναι μια νεκρή γυναίκα και απηύθυνε έκκληση να έρθει ασθενοφόρο να την παραλάβει καθώς παρά το ότι είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ πριν από μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει.

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πάντως, την ύπαρξη δύο νεκρών στην περιοχή του Βουτζά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οπως είπε ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος στον ΣΚΑΪ το ΕΚΑΒ έχει ήδη μεταφέρει τον ένα νεκρό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρίσκεται ήδη στο σημείο ασθενοφόρο.Οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας, σύμφωνα με τους απεσταλμένους του σταθμού μας, ενώ νωρίτερα ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε πως δύο νεκροί έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονται δύο παιδιά και δύο ηλικιωμένοι.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε πως ασθενοφόρα έχουν παραλάβει δύο απανθρακωμένα πτώματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται 14χρονο κορίτσι που διασώθηκε το βράδυ από τα νερά και διακομίζεται σε νοσοκομείο.

Τριάντα-πέντε είναι οι τραυματίες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι. Επισήμως η Πυροσβεστική έκανε λόγο το απόγευμα για έξι εγκαυματίες.

Παράλληλα, 10 αλλοδαποί, κατά πάσα πιθανότητα τουρίστες από την Δανία, χάθηκαν το απόγευμα όταν προσπάθησαν να απομακρυνθούν με βάρκα αφότου πανικοβλήθηκαν όταν είδαν την φωτιά να πλησιάζει.

Πέντε εξ αυτών έχουν διασωθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων.

Ακόμα έξι υπήκοοι Γαλλίας παρελήφθησαν από σκάφος ενώ είχαν καταφύγει σε όρμο κοντά στο Μάτι, στην περιοχή του στον Νέου Βουτζά.

Κ’ολαση φωτιάς και στην Κινέτα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε από πευκοδάσος στη θέση “Αέρας” στα Γεράνεια όρη, πάνω από την Κινέτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έφθασαν στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, στον οικισμό Γαλήνη και στο Πανόραμα, όπου ήδη σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος τα ενεργά μέτωπα είναι τέσσερα έως πέντε. Kλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι τόσο η νέα όσο και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως και το 57ο χλμ. Μάλιστα, έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα και έχει σχηματιστεί ουρά 6 χιλιομέτρων προς τα Μέγαρα. Ήδη δυσχεραίνεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων με προορισμό την Κινέτα. Ακόμη, διακόπτονται τα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της φωτιάς, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και Ήπειρο δεν πραγματοποιείται λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη κυκλική, Παλλήνη, Ραφήνα.