Στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη παρέδωσε τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Αθήνα.- Στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη παρέδωσε τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο κ.Τόσκας ξεκίνησε με απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο και υποστήριξε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφέιλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρυσμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», είπε ο Νίκος Τόσκας.
«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπηρέτησα επί 35 χρόνια την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο. Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα. Κληθήκαμε να διαχειρισθούμε την μεταναστευτική κρίση. Φορούσα πάντα τη στολή και τιμώ τους ανθρώπους. Δώσαμε μάχες με την αστυνομία, επενδύσαμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης των σωμάτων ασφαλείας με τους πολίτες».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανακουφίσει όσο το δυνατόν τους πυρόπληκτους και τους πληγέντες αλλά και να πάει σε βάθος η έρευνα για τα τραγικά συμβάντα των πυρκαγιών σε μάτι και Νέο Βουτσά και να εξαχθούν συμπεράσματα, ώστε να προχωρήσει ο ανασχεδιασμός πολιτικής προστασίας, ελέω κλιματικής αλλαγής.

«Θεωρούμε απαραίτητο οι νόμοι και οι κανόνες, να εφαρμόζονται και όχι απλά να ψηφίζονται. Ο οικιστικός λαβύρινθος της συγκεκριμένης περιοχής έπαιξε ρόλο για τον τραγικό απολογισμό σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τι επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες. », πρόσθεσε ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Τόσκα για την υπουργική θητεία του, λέγοντας ότι είναι άδικο να κριθεί μόνο από τα τελευταία γεγονότα.

Πηγή: skai.gr