Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς

Ο απολογισμός είναι δυο νεκροί (τρείς με τον δράστη) και ένας τραυματίας από την επίθεση στο προάστιο Τραπ στο Παρίσι, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές. Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία. «Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι στην Τραπ (Ιβελίν) είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού. Δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Αρχικά το Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία και στη συνέχεια το Europe 1 μετέδωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Αν και η πρώτη πληροφορία μιλούσε για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, η περιφέρεια του Ιβελίν όπου βρίσκεται το σημείο της επίθεσης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο επίσημος απολογισμός είναι δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Parisien αναφέρουν ότι ο δράστης μετά την επίθεσή του μπήκε σε κάποιο κιόσκι από το οποίο φώναζε στους αστυνομικούς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην μπείτε, θα σας καθαρίσω όλους». Κατά τις ίδιες πληροφορίες λίγο μετά τις 10:20 (ώρα Γαλλίας) βγήκε από το χώρο και τότε τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες του Europe1 αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών και χτυπούσε αδιακρίτως με το μαχαίρι ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε απασχολήσει τις γαλλικές αρχές το 2016 για υποθέσεις τρομοκρατίας.