Στοχασμοί: Γυμναστική συνείδησης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Συγγραφέας
Πάμε για λίγη γυμναστική συνείδησης!
Μην παραμένεις αδρανής θεωρώντας ότι δεν κάνεις κανένα κακό, οπότε περιμένεις σαν ανταμοιβή τον Παράδεισο για την άλλη ζωή! Ο Παράδεισος είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τη συνείδησή σου και αυτό θα φανεί από το τι φυτεύεις με τις σκέψεις σου, με τα συναισθήματά σου και με τις πράξεις σου και το τι αφήνεις παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ο Παράδεισος χρειάζεται ενεργούς κηπουρούς για να αναδειχτεί.
Μην πολεμάς την Κόλαση! Ότι πολεμάς, αυτό θεριεύει! Δεν θα σβήσεις τις φλόγες της ανασκαλεύοντας τη θράκα. Ότι ήταν να καεί, ας πάει στο καλό! Βγάζοντας φουσκάλες από τα εγκαύματα δεν θα αλλάξεις τίποτα! Δούλεψε όμως με σύνεση πάνω στην καινούρια σπορά! Γίνε σοφός κηπουρός, επέλεξε προσεκτικά τους νέους σπόρους και καλλιέργησε συνειδητά το χώμα ώστε ζιζάνια να μην ξαναεμφανιστούν. Να θυμάσαι ότι ο προηγούμενος κήπος σου, έτσι όπως τον διαχειρίστηκες, ήταν κήπος της φωτιάς!
Έχε πάντα στο νου σου το νόμο της ισορροπίας! Δεν υπάρχει ούτε ένα αγκάθι, ζιζάνιο ή αγριόχορτο που δεν έχει μέσα του το νόμο της δημιουργίας! Τίποτα δεν υπερβαίνει το νόμο και όλα έχουν από αυτόν γεννηθεί. Για να κάνεις το καλό, έχεις σίγουρα έρθει σε επαφή με το κακό. Για να δουλεύεις για τη θεραπεία, έχεις γνωρίσει τη νόσο. Για να επιθυμείς, έχεις στερηθεί. Για να μπορέσεις να χαμογελάς, έχουν κυλίσει δάκρυα στα μάτια σου. Στου πόνου τα τερτίπια κρύβεται το φούντωμα της αγάπης παίζοντας κρυφτό μεταξύ τους.