Χαμόγελα μέσα, διαμαρτυρίες απέξω από το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης

Έφτασε πριν από λίγα λεπτά στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.   

Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη καθώς λίγα μέτρα από το πρωθυπουργικό γραφείο, βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία πολιτών για το Σκοπιανό. Οι διαδηλωτές πάντως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό.

Αλέξης Τσίπρας: Η άφιξη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Η διαμαρτυρία για το Σκοπιανό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούν ελληνικές σημαίες, επιθυμούν να προσεγγίσουν τον χώρο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, όπου έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδας.

Στο σημείο της διαμαρτυρίας έχουν παραταχθεί άνδρες της ΥΜΕΤ, οι οποίοι ενημέρωσαν τους διαδηλωτές ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον χώρο του Υπουργείου.

Ετοιμασίες για τη ΔΕΘ – 3.600 αστυνομικοί

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συγκεντρώσεις, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα βρεθούν στη συμπρωτεύουσα 3.600 αστυνομικοί, περίπου 15% αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το γεγονός ότι φέτος είναι «τιμώμενη» η χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ένας παράγοντας «ανησυχίας και φόβου για έκτροπα».

Φυσικά, πηγές του Αρχηγείου της Κατεχάκη δεν μπορούν να παραβλέψουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές – υπό τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο– αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής κουστωδίας είναι απανωτές. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει παράλληλα να διαχειριστεί και τους Αμερικανούς αξιωματούχους που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το ίδιο διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ. Και όλοι γνωρίζουν πόσο αυστηρά μέτρα ασφάλειας απαιτούν οι ΗΠΑ. Ηδη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει νοικιάσει εκατοντάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία περιμετρικά της Θεσσαλονίκης για τους αστυνομικούς.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr