Μάτι: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Αθήνα.- Πέρασαν 40 ημέρες από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου και οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής ζουν ακόμη στο άγνωστο.

Μπλεγμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της ανεπαρκούς κρατικής μέριμνας καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επισκευές των κατοικιών τους επειδή δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που να ορίζει τη διαδικασία για τις πληγείσες περιοχές. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες δόμησης στις οποίες καταφεύγουν αρκετοί ζητώντας λύση δηλώνουν ανεπάρκεια να ανταποκριθούν λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα οι πληγέντες να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Συγκίνηση στο μνημόσυνο

Σαράντα ημέρες μετά το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, όταν η φωτιά άπλωσε το φονικό της χέρι σε Μάτι και Νέο Βουτζά, οδηγώντας στο θάνατο 98 ανθρώπους, τελέστηκε το μνημόσυνο στο Κόκκινο Λιμανάκι αλλά και στην Αργυρά Ακτή σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης.

Κόσμος από τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα βρέθηκε εκεί όπου οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί και θ’ αργήσουν πολύ να επουλωθούν. Ανάμεσά τους φυσικά, πολλοί συγγενείς των θυμάτων και κόσμος που θέλησε προσευχηθεί για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο. Ειδικά στην Αργυρά Ακτή η συγκίνηση ήταν μεγάλη, αφού σ’ εκείνο το σημείο είναι και το μοιραίο οικόπεδο που έχασαν την ζωή τους 26 άνθρωποι.