Ανακοίνωση Τύπου/U.S. Embassy

Αθήνα.– Στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει ειδικούς στην ψηφιακή επικοινωνία από τέσσερις ηπείρους, Αμερικανικά έργα τέχνης καθώς και προγράμματα καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη!
Ειδικότερα, το Φόρουμ Digital Influencers Hub είναι ένα διήμερο γεγονός που θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες τάσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο «influencer marketing» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες πληροφοριών ανασχηματίζουν την επικοινωνία και την κοινωνική συμπεριφορά σε όλο τον κόσμο. Το Φόρουμ Digital Influencers Hub διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τιμώμενη χώρα.
Στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Βελλίδειο)
Μπορείτε να εγγραφείτε στη διεύθυνση: https://www.eventbrite.com/e/digital-influencers-hub-tickets-48976803939

Η πρώτη ημέρα του Φόρουμ θα επικεντρωθεί σε διάφορα θέματα, σε σχέση με την εμφάνιση των «digital influencers» και τον αντίκτυπό τους:
· Πως γίνεσαι influencer. Ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες για την επίτευξη επιρροής. Διαπολιτισμική μάθηση και εμπειρία
· Ανάπτυξη του influencer. Δημιουργία και διαχείριση κοινοτήτων
· Επιρροή του influencer. Χρησιμοποιώντας ψηφιακή δύναμη για κοινωνικό καλό
· Τι σημαίνει αυτή η διαταραχή; Οι influencers ως διαμορφωτές που φιλτράρουν στην πληροφόρηση.
Η δεύτερη ημέρα θα επικεντρωθεί στους αρνητικούς influencers και το ζήτημα της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.
Δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών και επαγγελματίες της επικοινωνίας θα έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους που συμμετέχουν από περισσότερες από 30 χώρες για 2 ημέρες, εστιάζοντας στην επίδραση των influencers καθώς διαμορφώνουν το νέο καθεστώς πληροφόρησης. Όλες οι συζητήσεις θα γίνουν στα αγγλικά.
Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν θέματα όπως η παραγωγή και η κατανάλωση περιεχομένου. πλατφόρμες επιρροής και marketing. Ενδυνάμωση ιδεών στην ψηφιακή εποχή. κινητή αφήγηση ιστοριών. influencers και κοινωνική αλλαγή. καταπολέμηση της παραπληροφόρησης · τι μπορούν να διδάξουν στα μέσα ενημέρωσης οι influencers. πώς να γελούν με την εξουσία, μεταξύ άλλων.
Κάποιοι από τους βασικούς ομιλητές:
· Mr. Keith McElwais, CEO & Viral Media authority at @WhiteGloveMedia & @PranksNetwork, New York, US
· Ms. Annousa Mela, Fashion and Beauty Influencer, Athens, Greece
· Mr. Alex Negrete, cross-platform creator (9.2 M fans), Founder Rise 9, Los Angeles, U.S.
· Mr. Grigoris Zarifopoulos, Country Manager, Google Hellas, Athens, Greece
· Meirav Harel, FinTech Wizard 4 Investment & Trading Interfaces, Banking & Blockchain, Tel Aviv, Israel
· Ms. Emma-Lacey Bordeaux, D.C. Editor, CNN, Washington DC, U.S.
https://www.facebook.com/events/297661874327891/

Αμερικανική Τέχνη Παντού
Μοναδικά Αμερικανικά έργα τέχνης στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου η Αμερική είναι η τιμώμενη χώρα, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τη δημόσια έκθεση Αμερικανική Τέχνη Παντού – American Art Everywhere στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από τις 7 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με έργα τέχνης διάσημων Αμερικανών καλλιτεχνών. Τα έργα θα βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη, από το αεροδρόμιο, μέχρι το λιμάνι και το δημαρχείο… ακόμα και στα αστικά λεωφορεία.
Η έκθεση Αμερικανική Τέχνη Παντού έχει σχεδιαστεί για να προβάλει γνωστά έργα αμερικανικής τέχνης σε δημόσιους χώρους της πόλης. Σε λεωφορεία, δημόσια κτήρια και διαφημιστικές πινακίδες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν και επισκέπτονται την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μπορούν να απολαύσουν έργα αμερικανικής τέχνης, διαχρονικής και καλλιτεχνικής αξίας, από το The Child’s Bath της Mary Cassatt μέχρι το I Love Liberty του Roy Lichtenstein.
Η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕθ 2018 εκτείνεται πέρα από τις εταιρείες και τα συνέδρια που παρουσιάζονται στο Αμερικανικό Περίπτερο. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία για να γιορτάσουμε το εύρος και το βάθος των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που περιλαμβάνουν και τους πολιτιστικούς δεσμούς που μοιράζονται οι δύο χώρες.
Το θέμα του Αμερικανικού Περιπτέρου στην Έκθεση είναι η καινοτομία. Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες διευρύνουν τα όριά τους εδώ και αιώνες και τα έργα που παρουσιάζονται στη θεσσαλονίκη τονίζουν αυτό το πνεύμα καινοτομίας – από την ρεαλιστική απεικόνιση της σύγχρονης αμερικανικής ζωής στο έργο του Edward Hopper μέχρι την ευρέως αναγνωρίσιμη εικόνα του American Gothic από τον Wood, και από την ένδοξη απεικόνιση του Ινδιάνου Chief Chippewa από τον Inman μέχρι την ποπ εικονογραφία του Roy Lichtenstein.
Αυτή η δημόσια έκθεση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση Art Everywhere, η οποία διοργανώθηκε το 2014 από σημαντικά μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα επιλεγμένα έργα αντιπροσωπεύουν σημαντικά κομμάτια στην ιστορία της αμερικανικής τέχνης, τόσο από την άποψη των δημιουργών τους και των τεχνοτροπιών, όσο και από πλευράς θεμάτων, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία της αμερικανικής τέχνης και του πολιτισμού.
Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για να παρουσιάσει σημαντικά αμερικανικά έργα τέχνης σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.
Μια αναλυτική λίστα με τα έργα τέχνης είναι διαθέσιμη στο www.usatif2018.gr καθώς και μέσο της εφαρμογής “TIF USA 2018.”
Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη και θέματα τύπου, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο 210 480466.
Μια σειρά προγραμμάτων από το Found.ation για την προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της start-up κουλτούρας
Στο πλαίσιο των εορτασμών της ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, το Found.ation διοργανώνει, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μια σειρά από προγράμματα και εκδηλώσεις που προβάλλουν την καινοτομία, την τεχνολογία και δημιουργικότητα. Σύμφωνα με το θέμα του Αμερικανικού Pavilion στο TIF, “Η αξιοποίηση της δύναμης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας”, η ομάδα του Found.ation οργανώνει: ένα Κέντρο Καινοτομίας που προσφέρει εργαστήρια, συνομιλίες και ευκαιρίες δικτύωσης. τη διάσκεψη κορυφής Tech Olympus, η οποία αναδεικνύει τις σχέσεις μεταξύ των καινοτόμων πνευμάτων και των πολιτισμών που βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. και ένα Bootcamp καινοτομίας για να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει την ταλαντούχα start-up κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Αυτή η σειρά προγραμμάτων και δεσμεύσεων που επιδιώκει το Found.ation στοχεύει στην προώθηση της αμερικανικής καινοτομίας, της τεχνολογίας και της start-up κουλτούρας και στην ανάδειξη της αμερικανικής αριστείας σε αυτούς τους τομείς. Αυτά θα είναι επίσης σημεία όπου οι επιχειρηματίες θα μπορούν να βρουν έμπνευση, όπου θα γεννηθούν ταλέντα τεχνολογίας και όπου οι ιδρυτές θα συναντήσουν τους επενδυτές και τους επόμενους συνεργάτες τους.
Η σειρά προγραμμάτων είναι διαθέσιμη στο www.usatif2018.gr καθώς και μέσο της εφαρμογής “TIF USA 2018.,” και θα περιλαμβάνει:
Tech.Olympus Summit, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, αίθουσα Ολυμπίας, TIF-HELEXPO
Η Σύνοδος Tech.Olympus παρέχει γνώσεις και ευκαιρίες για ιδρυτές και πρωτοπόρους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα TED προσαρμοσμένο σε στυλ, με κορυφαίο περιεχόμενο που προκαλεί διάλογο στους τομείς της Καινοτομίας, της Τεχνολογίας, της Δημιουργικής Βιομηχανίας και της Πολιτικής Συμμετοχής.
Κέντρο Καινοτομίας, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, το Pavilion των ΗΠΑ
Το Κέντρο Καινοτομίας είναι ένα εργαστήριο καινοτομίας στην καρδιά του Αμερικανικού Περιπτέρου που θα διαθέτει μια ειδική «ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας» που θα φιλοξενεί εργαστήρια ψηφιακών δεξιοτήτων, μαθήματα κωδικοποίησης, συναντήσεις και ανοιχτές συζητήσεις. Κάθε απόγευμα θα φιλοξενούνται μια σειρά συνομιλιών για την καινοτομία – περιστασιακά ανοικτά σεμινάρια και εργαστήρια από VCs, καθιερωμένους τεχνολογικούς επιχειρηματίες και εξέχουσες προσωπικότητες του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας εκκίνησης – οι οποίες αποσκοπούν στο να εμπνεύσουν και να συνδέσουν την επόμενη γενιά καινοτόμων.
Επιχειρησιακή Μηχανική 101, Bootcamp για την Καινοτομία, από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018
IN ENGLISH
Athens — The Digital Influencers Hub Forum is a two-day event that will focus on current trends and the latest developments in social impact influencer spaces and the way digital information technologies are reshaping communication and societal behavior, throughout the world. The Digital Influencers Hub Forum is organized with the support of the U.S. Embassy Athens as part of the83rd Thessaloniki International Fair, where the United States is the honored country.
On September 13-14, 2018 at the Thessaloniki International Exhibition & Congress Center (Vellidio)
You can register at: https://www.eventbrite.com/e/digital-influencers-hub-tickets-48976803939
The first day of the Forum will address several issues, in connection to the emergence of digital influencers and their impact:
* Becoming an influencer. Digital tools and platforms to achieve influence. Cross-learning and experiencing
* Influencer Development. Building and Managing communities
* Influencers’ Impact. Using digital power for social good
* What does this disruption mean? Influencers as shapers and filters of information
The following day will focus on negative influencers and the issue of combating misinformation and propaganda.
Journalists, civil society experts, and communication professionals will interact with peers attending from over 30 countries for 2 days of sessions, focusing on the impact of influencers in shaping the new information paradigm. All discussions will be in English.
Participants will explore issues such as content generation and consumption; influencers’ platforms and marketing; empowering ideas in the digital age; mobile storytelling; influencers for social change; combating disinformation; what influencers can teach the media; how to laugh at power, among others.
Key speakers include:
* Mr. Keith McElwais, CEO & Viral Media authority at @WhiteGloveMedia & @PranksNetwork, New York, US
* Ms. Annousa Mela, Fashion and Beauty Influencer, Athens, Greece
* Mr. Alex Negrete, cross-platform creator (9.2 M fans), Founder Rise 9, Los Angeles, U.S.
* Mr. Grigoris Zarifopoulos, Country Manager, Google Hellas, Athens, Greece
* Meirav Harel, FinTech Wizard 4 Investment & Trading Interfaces, Banking & Blockchain, Tel Aviv, Israel
* Ms. Emma-Lacey Bordeaux, D.C. Editor, CNN, Washington DC, U.S.
The Forum is sponsored by the U.S. Department of State Office of Citizen Exchanges and coordinated by Digital Communication Network, an international association connecting professionals of the digital age and World Learning, a global NGO, empowering people and strengthening institutions. The Forum fits the theme of the U.S. Pavilion at the Thessaloniki
International Fair “Harnessing the Power of Innovation and Creativity.” For more information you can visit the Event Page at: https://www.facebook.com/events/297661874327891/

American Art Everywhere Bringing American Masterpieces to the City of Thessaloniki
As part of the celebrations for the U.S. Honored Country at the Thessaloniki International Fair 2018, the U.S. Embassy in Greece is thrilled to present the American Art Everywhere exhibition. Starting on September 7, Thessaloniki will be filled with artwork by prominent and diverse American artists. The pieces will be seen all over town, from the airport to the port to the City Hall… even on the buses crisscrossing the city.
The American Art Everywhere program is designed to showcase iconic works of American art in public spaces across Thessaloniki. People from around the world who are participating in the fair can enjoy American works of art that span time and artistic styles, from Mary Cassatt’s The Child’s Bath to Roy Lichtenstein’s I Love Liberty.
The United States’ presence as the Honored Country at Thessaloniki International Fair 2018 extends beyond the companies and conferences presented at the U.S. Pavilion. This is an opportunity to celebrate the breadth and depth of the U.S.-Greek relationship, which includes the cultural ties between our two countries.
The theme of the U.S. Pavilion at the Fair is ‘Harnessing the Power of Innovation and Creativity.’ American artists have pushed boundaries for centuries, and the works showcased in Thessaloniki highlight this spirit of innovation – from the realist depiction of modern American life in the work of Edward Hopper to the widely recognized cultural icon of Wood’s American Gothic; and from Inman’s glorious depiction of the Chippewa Chief to the pop Americana of Roy Lichtenstein.
This exhibition is inspired by the Art Everywhere public art exhibition organized in 2014 by major museums in the United States. The selected works represent important pieces within American art history, and their creators, styles, and themes showcase the diversity of American art and culture.
The U.S Mission in Greece is proud to partner with the Regional Government of Central Macedonia, the Municipality of Thessaloniki, HELEXPO, and the American-Hellenic Chamber of Commerce to make these American works of art available to all Thessalonians. A detailed list of the artworks and their locations can be found at www.usatif2018.gr, and the “USA TIF 2018” application on the app store.
For all inquiries regarding media coverage and availability, please contact the U.S. Embassy Athens Press Office at +30 210 4806.
A series of programs by Found.ation to promote innovation, technology, and the start-up culture
As part of the celebrations for the U.S. Honored Country at the 83rd Thessaloniki International Fair (TIF,) Found.ation is organizing, with the support of the U.S. Embassy in Greece, a curated series of programs and events that highlight innovation, technology, and creativity. Under the theme of the American Pavilion at TIF, “Harnessing the Power of Innovation and Creativity,” the Found.ation team is arranging: an Innovation Hub offering workshops, talks, and networking opportunities; the Tech Olympus Summit highlighting the connections between the innovative spirits and cultures found in both Greece and the United States; and an Innovation Bootcamp to inspire and activate Thessaloniki’s talented startup community.
This series of programs and engagements curated by Found.ation aims to promote American innovation, technology, and start-up culture and to highlight U.S. excellence in these fields. These will also be places where entrepreneurs-on-hold (aka first timers) will find inspiration, where technology talent will be born, and where founders will meet their investors and next partners. The curated series of programs can be found can be found at www.usatif2018.gr, and the “USA TIF 2018” application on the app store, and will include:
Tech.Olympus Summit, Sunday 9 September 2018, Olympias Hall, TIF-HELEXPO
The Tech.Olympus Summit provides knowledge and opportunities for founders and innovators. It is a TED style tailor-made program with top-tier content that sparks dialogue in the areas of Innovation, Technology, Creative Industries, and Civic Engagement.
Innovation Hub, from 8 – 16 September 2018, U.S. Pavilion
The Innovation Hub is an innovation lab in the heart of the American Pavilion which will feature a dedicated “digital classroom area” hosting digital skills workshops, coding courses, meetups, and open discussions. Each afternoon they will host a series of Innovation Talks – casual open sessions and workshops by VCs, established tech entrepreneurs and prominent figures of the wider startup innovation ecosystem – all aimed at inspiring and connecting the next generation of innovators.
Business Engineering 101, Innovation Bootcamp, from 12 – 15 September 2018
Business Engineering 101, Innovation Bootcamp is an educational hackathon on agro, travel, and urban tech for developers, designers, business developers, and marketeers, who will create and develop their ideas over a short, but intense, period of time at the OK!Thess Accelerator. Each team has the freedom to innovate, working on a unique idea that can make a difference. Mentors will support the teams throughout the Bootcamp by guiding the creative and development process and judges will determine the winners based on their progress. The final pitch will take place on Saturday, September 15 at 10:00 am on the theater stage in the U.S. Pavilion.

Print Friendly, PDF & Email