Παμμακεδονικές οργανώσεις: Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. η διάλυση του συλλαλητηρίου

«Βολές» κατά της στάσης της Αστυνομίας στο χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό η οποία – όπως αναφέρουν – έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό εργαλείο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου έριξαν οι Επιτροπές Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν ότι για τους  κουκουλοφόρους που ξεκίνησαν τα επεισόδια οι οποίοι δεν είχαν σχέση με το συλλαλητήριο υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους νεαρούς αυτούς, μετά την ρίψη των πρώτων δακρυγόνων βρήκαν καταφύγιο μέσα σε κλούβες των ΜΑΤ! Υποστηρίζουν ακόμη, ότι η Αστυνομία, προφανώς υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, θέλησε να διαλύσει το συλλαλητήριο.

«Περί την ώρα 19.30 και ενώ η προσέλευση των πολιτών συνεχιζόταν με απόλυτη τάξη και ηρεμία και μέσα σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εντελώς άγνωστα προς εμάς και παρά τις εκκλήσεις μας, αποσπάστηκε από το σώμα του συλλαλητηρίου και άρχισε να πετά μπαλόνια και νερό στους αστυνομικούς, που είχαν σχηματίσει μπλόκο ανάμεσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο» αναφέρουν οι συνεργαζόμενες Επιτροπές Αγώνα για να προσθέσουν:

«Αυτό προκάλεσε την απορία μας γιατί τα μπουγέλα αυτά φαίνονται μεν ως ρίψη αντικειμένων αλλά είναι εντελώς ακίνδυνα. Αποτέλεσαν όμως την τέλεια αφορμή ώστε η αστυνομία να αρχίσει τον καταιγισμό των δακρυγόνων. Η απορία μας έγινε ακόμη πιο έντονη όταν διαπιστώσαμε πως τα δακρυγόνα δεν έπεφταν προς την ομάδα των νεαρών, που ήταν μπροστά στον μπλόκο για να τους διαλύσουν αλλά εκσφενδονίζονταν μακριά από αυτούς και κατέληγαν εντός της μάζας των συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά, γέροντες, ανάπηροι και κόσμος κάθε ηλικίας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «υπάρχουν δε μαρτυρίες από πολίτες ότι κάποιοι από τους νεαρούς αυτούς, μετά την ρίψη των πρώτων δακρυγόνων βρήκαν καταφύγιο μέσα σε κλούβες των ΜΑΤ! Είναι αυτονόητο ότι ως συνδιοργανωτές καταδικάζουμε τα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τα άρχισαν πολίτες. Άλλωστε, οι χιλιάδες αγνοί πατριώτες που κατέβηκαν και πάλι για να υπερασπιστούν την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας δεν έχουν σχέση ούτε με τους χαϊδεμένους της κυβέρνησης μπαχαλάκηδες ούτε με τακτικές αναρχικών ή χούλιγκανς».

Η αλληλουχία των γεγονότων, προσθέτουν, «αποδεικνύει περίτρανα ότι αποκλειστικός στόχος της Αστυνομίας ήταν να διαλυθεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο αφού θα κατόρθωναν να κατατρομοκρατήσουν τους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτό. Και το έπραξαν δημιουργώντας σκηνικό πολέμου, με χιλιάδες δακρυγόνα για πολλές ώρες με τον κόσμο να προσπαθεί να βρει καταφύγιο σε καταστήματα και οικήματα».

Δυστυχώς, αναφέρουν, «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η Αστυνομία έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό εργαλείο της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Άρχισε με την ψευδή ανακοίνωση για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Συνεχίστηκε με τα ψεύτικα πλάνα του ελικοπτέρου της από το συλλαλητήριο της Αθήνας και με τις απρόκλητες επιθέσεις στο Πισοδέρι. Και κορυφώθηκε την Πέμπτη με το «ντου» στα γραφεία χριστιανικού σωματείου της Θεσσαλονίκης, το οποίο ούτε οι Ναζί είχαν διανοηθεί να πειράξουν στην κατοχή και με την φασιστική καταστολή του χθεσινού συλλαλητηρίου. Καλούμε την Δικαιοσύνη, εάν παραμένει πιστή στον όρκο της και δεν έχει μεταβληθεί κι αυτή σε όργανο της κυβέρνησης, να διερευνήσει την κατάσταση και να συνετίσει τους επίορκους αξιωματικούς των ΜΑΤ, κάποιοι από τους οποίους δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν και να καθυβρίζουν χυδαία τους διαδηλωτές.

Τέλος, στέλνουμε μήνυμα στους χιλιάδες πατριώτες που προσήλθαν στο κάλεσμα μας και στα εκατομμύρια που αγωνιούν σε όλον τον πλανήτη: ο αγώνας συνεχίζεται! »