Περίπατος της ΑΕΚ με Πανιώνιο – Οι άλλοι αγώνες,

Η ΑΕΚ επικράτησε πολύ εύκολα του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ με 4-0 και πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν ο Πόνσε (45’ +1), ο Μπακασέτας (58’) και ο Κλωναρίδης (84’, 93’) ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια με Μάνταλο και Κλωναρίδη.

Η Ένωση δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Πανιώνιο, έφτασε εύκολα στην κατάκτηση της νίκης και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν από το ξεκίνημα του ματς τον αντίπαλο τους, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Μανοΐλοβιτς πραγματοποίησε δύο καλές αποκρούσεις στο πρώτο μέρος σε σουτ των Μάνταλου και Λόπες. Τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει σε κομβικό σημείο του ματς, με τον Πόνσε ν’ ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Σούπερ Κλωναρίδης

Τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, ειδικά από την στιγμή που ο Μπακασέτας έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 58′. Όλα κρίθηκαν από την στιγμή που η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει.

Το πρόσωπο του παιχνιδιού είναι χωρίς αμφιβολία ο Κλωναρίδης, καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ ενώ είχε και δοκάρι. Ο Κλωναρίδης έκανε το 3-0 με ωραίο σουτ στο 84′ και στο 93′ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Όπως προαναφέραμε είχε και σουτ στο δοκάρι, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δοκάρι είχε στο δεύτερο 45λεπτο και ο Μάνταλος.

Οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους, όπως και την αδυναμία του Πανιωνίου να γίνει απειλητικός για την άμυνα των κιτρινόμαυρων.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μπακασέτας, Αλεφ, Σιμόες (77’ Τσόσιτς), Μάνταλος (81’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68’ Γιαννιώτας).

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46’ Πίριζ), Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης (53’ Ντουρμισάϊ), Σπιριντόνοβιτς, Καμαρά (64’ Τσιλούλης).

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα με 2-1

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα με 2-1 έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Λέο Μπατίστ, με τον άσο των φιλοξενούμενων να πετυχαίνει γκολ και να έχει και ασίστ.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλά το ματς, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στην τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων. Η Ελαφρά Ταξιαρχία θέλησε να πιέσει τον ΠΑΣ αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα του έδινε άλλον «αέρα».

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το εικοστό λεπτό. Οι παίκτες του ΠΑΣ βρήκαν καλές συνεργασίες και είχαν μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Σούπερ σταρ ο Λέο

Ο ΠΑΣ κατάφερε μάλιστα να βρει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (41’). Ο Λέο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» την άμυνα των γηπεδούχων και μ’ εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Απόλλωνα μείωσε στο 79’ με τον Χελβέ σε 2-1 αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν μια νίκη εκτός έδρας, απέναντι στον Απόλλωνα που δεν τα κατάφερε στην πρώτη παρουσία του Μοντεαγούδο στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73’ Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (59’ Σικαμπάλα), Τριάδης, Ντ’ Ουρσό (78’ Χελβέ), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κάστρο, Νικολιάς, Βιδάλ (87’ Σκόνδρας), Λέο (69’ Κρίζμαν), Μυστακίδης.

 

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21′, και σ’ αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η εξαιρετική εμφάνιση του Ολλανδού ο οποίος έκανε τα πάντα στο «Γεντί Κουλέ» και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Ο ΟΦΗ κατάφερε μετά τα πρώτα 15 λεπτά να ελέγξει τον ρυθμό του ματς. Έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Στρέζου και παράλληλα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων και μάλιστα η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Παπαστεριανό.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει γκολ στο 21’ με πολύ ωραίο σουτ του Παπαστεριανού. Ένα γκολ που το πανηγύρισαν έντονα παίκτες και οπαδοί του ΟΦΗ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη καλή επίθεση που έκανε ο ΟΦΗ στο ματς και η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να βρει τα πατήματα του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επηρεάστηκε από το γκολ του Παπαστεριανού, αλλά τελικά βρήκε λύσεις και ισοφάρισε στο 38’ με πολύ ωραίο γκολ του Μπίσεσβαρ.

Ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε μάλιστα να πάει στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ, με τον Μάτος να κάνει το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Μια φάση στην οποία οι παίκτες του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας φάουλ.

Κορυφαίος ο Μπίσεσβαρ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος και κατάφερε να «κλειδώσει» την κατάκτηση των τριών βαθμών, από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μπίσεσβαρ ήταν αυτός που έκανε ωραία πάσα στον Ζαμπά και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ. Εκεί τέλειωσαν όλα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε «αέρα» δύο τερμάτων από το 53’.

Ο Μπίσεσβαρ ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δικέφαλου καθώς πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ ενώ έκανε και την ασίστ στον Ζαμπά για το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων. Ο έμπειρος μέσος έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας επικράτησης των φιλοξενούμενων σε μια δύσκολη έδρα.

ΟΦΗ: Στρέζος, Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Νάστος, Ντίνας (54’ Αραβίδης), Νέιρα, Σάσι (54’ Πλατέλας), Βουό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας (62’ Βέρνμπλουμ), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (80’ Σακχόφ), Ζαμπά (69’ Ουάρντα), Καρέλης.