ΚΠΙΣΝ: Η Λυδία Κονιόρδου πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου για το υπόλοιπο της θητείας των μελών του, όπως ανακοίνωσε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΚΠΙΣΝ διαμορφώνεται ως εξής:

Λυδία Κονιόρδου, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Νίκος Μανωλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Δημήτρης Δημητρόπουλος, Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος

Γιώργος Κουμεντάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος

Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος

Ανδρέας Νοταράς, μέλος

Τίνα Στέα, μέλος

Η Λυδία Κονιόρδου, στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αντικαταστάθηκε από τη Μυρσίνη Ζορμπά που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην κα Λυδία Κονιόρδου για τον ορισμό της στη θέση του προέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Όπως είναι γνωστό, το ΙΣΝ δημιούργησε με δωρεά του το ΚΠΙΣΝ και στη συνέχεια το παρέδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ εξακολουθεί να στηρίζει με δωρεές τόσο τη λειτουργία όσο και τα δημόσια, δωρεάν προγράμματα του ΚΠΙΣΝ.

Καθώς πολλοί, συμπεριλαμβανόμενων εκπροσώπων των ΜΜΕ, εξακολουθούν να συγχέουν το ΙΣΝ με το ΚΠΙΣΝ, στην ανακοίνωση υπάρχει η διαβεβαίωση πως στη διοίκηση του ΙΣΝ δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή, καθώς, επίσης, ότι το ΙΣΝ συνεχίζει το κοινωφελές του έργο στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με έδρα τα γραφεία του – που δεν βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ.