Μαζική αποδοκιμασία κατά Πολάκη

Αθήνα.- Η δημοσίευση της διεύθυνσης του σπιτιού του καθηγητή Κωνσταντίνου Συνολάκη από τον Παύλο Πολάκη, σε ανάρτησή του στο facebook, έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει μια λεκτική διαμάχη μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που μοιάζει να μην έχει εκτονωθεί ακόμα.

Πέρα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποδοκιμάζει τον υπουργό – και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, απέρριψε την πρακτική του κυρίου Πολάκη, κάνοντας λόγο για «άστοχη ενέργεια».

Συγκεκριμένα, ανέφερε σε συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο News 247: «Αλλο η πολτική και η επιστημονική κριτική. Η Αριστερά δεν πρέπει να καταλήγει σε ad hominem επιθέσεις. Ανθρωποι είμαστε όλοι, κάνουμε λάθη. Αλλά εδώ πέρασε την κόκκινη γραμμή. Είναι μια πολιτική σύγκρουση, θα υπάρξουν παρατράγουδα. Η σιωπή (σ.σ του Μεγάρου Μαξίμου) είναι ανερμήνευτη, μην την εκλαμβάνετε ως ανοχή. Ως βουλευτής και ως δημόσιο πρόσωπο μπορώ να σας πω τη δική μου άποψη, δεν μπορώ να πάρω πάνω μου όλη την κυβέρνηση, δεν είναι αυτός ο θεσμικός μου ρόλος».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα, δηλώνοντας ότι «αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο την διεύθυνση του κ.Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές όταν σημείωναν πόρτες», ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με μακροσκελή απάντηση του στο facebook, όπου τονίζει ότι τη διεύθυνση του καθηγητή υπάρχει και στον Χρυσό Οδηγό.

Στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Όσο για τον κουμπάρο του πατέρα σου τον Συνολάκη που του ”ανέθεσες” μελέτη για την εκκένωση στο Μάτι, αυτό που σας ενόχλησε στις αναρτήσεις μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του που και στο Χρυσό Οδηγό  να μπεις τη βρίσκεις και έχεις βάλει όλα τα τρολλάκια σας να φωνάζουν για ”προσωπικά δεδομένα”… Αυτό που σας ενόχλησε ήταν η αποκάλυψη των σχέσεων σας άρα και το κατευθυνόμενο των συμπερασμάτων, καθώς η συζήτηση που ακολούθησε ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως ο κύριος Συνολακης δεν εξέτασε το ερώτημα ”αν μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι” αλλά το ερώτημα ”πως θα μπορούσε να εκκενωθεί το Μάτι” κάνοντας μια σειρά από παραδοχές οι οποίες ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ !!!!! (πχ αν δινόταν η εντολή για εκκένωση την ώρα που άναψε η φωτιά στο βουνό ή αν ξέραμε πως θα πάει εκεί και όχι στη Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα κλπ). Επίσης βέβαια ενόχλησε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της κολώνας της ΔΕΗ έξω από το σπίτι του, που φέρνει στο μυαλό του καθενός το δάσκαλε που δίδασκες…».

 Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά από την παρουσίαση των  πορισμάτων για την τραγωδία στο Μάτι από τον καθηγητή φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Συνολάκη, ο Παύλος Πολάκης είχε προχωρήσει σε δύο αναρτήσεις. Στην πρώτη υπογράμμιζε το γεγονός ότι ο καθηγητής είναι βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Κ.Μητσοτάκης και στη δεύτερη δημοσιοποίησε τη διεύθυνση του σπιτιού του.

FACEBOOK

Σήμερα, μιλώντας στον Νews247 στους 88,6 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε μια άστοχη ενέργεια, περνώντας την κόκκινη γραμμή. Συγκεκριμένα, είπε: «Αλλο η πολτική και η επιστημονική κριτική. Η Αριστερά δεν πρέπει να καταλήγει σε ad hominem επιθέσεις. Ανθρωποι είμαστε όλοι, κάνουμε λάθη. Αλλά εδώ πέρασε την κόκκινη γραμμή. Είναι μια πολιτική σύγκρουση, θα υπάρξουν παρατράγουδα. Η σιωπή (σ.σ του Μεγάρου Μαξίμου) είναι ανερμήνευτη, μην την εκλαμβάνετε ως ανοχή. Ως βουλευτής και ως δημόσιο πρόσωπο μπορώ να σας πω τη δική μου άποψη, δεν μπορώ να πάρω πάνω μου όλη την κυβέρνηση, δεν είναι αυτός ο θεσμικός μου ρόλος».

Την ανάρτηση του κυρίου Πολάκη καταδίκασαν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης πέραν της ΝΔ, όπως το Ποτάμι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, έκανε και εκείνος λόγο περί φασιστικής νοοτροπίας.

Dimitris Tsiodras@DTsiodras

Αναπληρωτής υπουργός στοχοποιεί επιστήμονα και δημοσιοποιεί τη διεύθυνση του σπιτιού του. Εκτός από ποινικό αδίκημα, κορυφαίο δείγμα φασιστικής νοοτροπίας. Μετά τον “φωτογράφο” θα στείλουν και τάγματα εφόδου;

Ο ίδιος ο καθηγητής, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα είχε δηλώσει: «Εκφοβισμούς, απειλές, πάσης φύσεως κουτσαβακίστικες και φασίζουσες συμπεριφορές και ιδιότυπες προγραφές σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να ανεχθώ».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη μελέτη εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: Haffingtonpost.gr