Ο Κρις Σπύρου «ξηλώνει» και “ακυρώνει” τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ: «Στον κύριο Ζάεφ, στέλνουμε το μήνυμα από την Κοινότητα των Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για το ελληνικό όνομα «Μακεδονία»,  Μολών Λαβέ!»

Αυτό επισημαίνει ο π. Γερουσιστής των ΗΠΑ και π. Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Νιού Χάμσάιρ, κ. Κρις Σπύρου, σε δημοσίευμα της εφημερίδας  «Νέα του Σαββατοκύριακου»,  σχετικό με το Δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, στα Σκόπια.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, «έχει έναν, και μόνο έναν, σκοπό. Να δώσει στο ψευδο-σλαβο-μακεδονικό κρατικό μόρφωμα, στην «Δημοκρατία των Σκοπίων», κρατική ονομασία, με το όνομα «Μακεδονία». Και να δώσει στους κατοίκους του κράτους, «που έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225, της 8ης Απριλίου 1993», χωρίς όνομα, «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα».

Για το θέμα αυτό ο κ. Κρις Σπύρου  θα παραχωρήσει αποκαλυπτική Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 12:30 το μεσημέρι, με τίτλο: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Το δημοσίευμα των Νέων

<<Η «Συμφωνία των Πρεσπών», έχει έναν, και μόνο έναν, σκοπό. Να δώσει στο ψευδο-σλαβο-μακεδονικό κρατικό μόρφωμα, στην «Δημοκρατία των Σκοπίων», κρατική ονομασία, με το όνομα «Μακεδονία». Και να δώσει στους κατοίκους του κράτους, «που έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225, της 8ης Απριλίου 1993», χωρίς όνομα, «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα.

Και θα δώσει στους κατοίκους της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», «το κράτος που έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225, της 8ης Απριλίου 1993», χωρίς όνομα, «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα.

Εάν, και όταν, ο κύριος Μάθιου Νίμιτς, φέρει την πρόταση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στα Ηνωμένα Έθνη, να αναγνωριστεί η αποσχισθείσα από την Γιουγκοσλαβία, «Δημοκρατία των Σκοπίων», με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υπόσχομαι, εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε, πολιτική αντίσταση στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993.

Ήδη, έχω αρχίσει να κτίζω, τα θεμέλια της νέας αντίστασης, της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Στον κύριο Ζάεφ, στέλνουμε το μήνυμα από την Κοινότητα των Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για το ελληνικό όνομα «Μακεδονία»,ΜολώνΛαβέ!>>

Στην Panhellenic Post

Με αποδεικτικά στοιχεία, Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης π. Γερουσιαστής και π. Πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Κόμματος του Νιου Χάμσαιρ, Κρις Σπύρου, αποκαλεί τo δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, στα Σκόπια, «μαϊμού δημοψήφισμα» και το αποτέλεσμα που θα παράξει «μαϊμού αποτέλεσμα» και εντελώς άσχετο με την «Συμφωνία», η οποία υπεγράφη μεταξύ του κράτους «που έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993», και του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Η αποκαλούμενη«Συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στην Panhellenic Post ο κ. Σπύρου ξεκαθαρίζει πως «δεν υπήρξε ποτέ, και δεν υπάρχει σήμερα, ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο και ενταγμένο ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ή με ονομασία, η οποία εμπεριέχει την ελληνική λέξη «Μακεδονία», σε οποιαδήποτε μορφή. Ποτέ». Το ενδεχόμενο αυτό -τονίζει ο κ. Σπύρου-« το αποτρέψαμε το 1993, με τη βοήθεια του τότε Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μπιλ Κλίντον, και επιφανών πολιτικών -μελών της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, όπως του Μάικ Δουκάκη,  Πολ Σαρμπάνη και πολλών άλλων. Αποτρέψαμε, τότε την αναγνώριση της Διοικητικής Περιφέρειας που αποσχίσθηκε από την διαμελισμένη Γιουγκοσλαβία,  το 1993, να μπει στον ΟΗΕ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που επεδίωκε ο Κίρο Γκιγκόροφ ή με ονομασία που να εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία».

«Η Δημοκρατία των Σκοπίων στις 8 ΑΠΡ. 1993,  έγινε Μέλος των Ηνωμένων Εθνών και κηρύχθηκε ανεξάρτητο Κράτος από τον ΟΗΕ, χωρίς ονομασία».

«Σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, ο κ. Νϊμιτς και ο κ. Ζάεφ, που αντικατέστησε τον κ. Γλιγκόροφ το 1993, προτείνουν να λύσουν το  πρόβλημα του 1993 που ήταν η λέξη Μακεδονία,  στην ονομασία,  με όνομα , Μακεδονία, το οποίο πάλι εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία! Όχι Γιάννης με δύο «ν», Γιάνης με έν «ν» και no νου!»

«Εάν και όταν ο κ. Νίμιτς,  τολμήσει να φέρει την ονομασία «Δημοκρατία Βόρεια Μακεδονία» στα Ηνωμένα Έθνη, ως ονομασία της Δημοκρατίας των Σκοπίων, η ελληνοαμερικανική  Κοινότητα, θα οργανωθεί και θα πράξει το ίδιο που έπραξε το 1993».

Και ο κ. Κρις Σπύρου κατέλhξε, μιλώντας στην  Panhellenic Post: «Στον κύριο Ζάεφ, και στον κ. Μάθιου Νίμιτς,  στέλνουμε το μήνυμα από την Κοινότητα των Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για το ελληνικό όνομα «Μακεδονία».  Μολών Λαβέ!».

Για όλα αυτά, καθώς και για την μελλοντική δυναμική κινητοποίηση πλειάδας σημαντικών ελληνοαμερικανών πολιτικών,  εάν η «Συμφωνία» φθάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  ο κ. Σπύρου, όπως προαναφέραμε, θα μιλήσει παρουσιάζοντας ντοκουμέντα, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα, (αίθουσα 3ου ορόφου) στις 12:30 το μεσημέρι.