Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Ουγγαρίας στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ευρισκόμενος στην Ελλάδα, με προσκάλεσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών,  σαν πρόεδρο του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Ουγγαρίας και σαν μέλος,  να παρευρεθώ  στην τελετή ανακηρύξεως της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη     κ.κ. Βαρθολομαίου  σε Επίτιμο  Πρόεδρο Της και της απονομής σε αυτόν του χρυσού μεταλλίου της Εταιρείας με σχετική περγαμηνή.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των 80 Χρονών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Σε μία σεμνή τελετή την οποία παρακολούθησαν οι αρχές της πόλεως και πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Ν. Πάππας  προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναφέρθη στους  ιστορικούς αγώνες του Πατριαρχείου,  για την ιστορική στήριξη της Μακεδονικής Γης  στέλνοντας ιεράρχες αγωνιστές  στα δύσκολα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων και στο Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη.

Συνεχίζοντας  συνεχάρη την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την απόφαση του να μην αναγνωρίσει ποτέ για την FYROM,  Μητρόπολη, με  το όνομα  Μητρόπολη Μακεδονίας. Δυστυχώς την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης αναχώρησε από την εκδήλωση,  χωρίς να δείξει κανένα σεβασμό στο τιμώμενο πρόσωπο, στους διοργανωτές και σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχαρίστησε την Εταιρεία για την τιμή την οποία του έκανε.

Μετά το τέλος της τελετής η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος εγκαινίασε στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  την διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL. Η Τέχνη στην Επικοινωνία», την οποία οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός και πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου.

Βουδαπέστη 2018-10-01

Βασίλειος Σταματόπουλος

Πρόεδρος