Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στη Γαλλία, κατά το διάστημα 25-29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης δυνατοτήτων της Διπλωματίας Πόλεων και εξωστρεφών δράσεων για την ανάδειξη του προορισμού Ιωάννινα-Ήπειρος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συμμετοχή στη Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού «International Frenchtravel Market (I.F.T.M.)–TOP RESA» στο Παρίσικαι δυναμική παρουσία στην πόλη της Λυών, με κεντρικό σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στη γαλλική αγορά, αλλά και την ενδυνάμωση των δεσμών με την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και επαγγελματικές κοινότητες.

Αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες δράσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος «Ιωάννινα-Ήπειρος»κι έγινε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης,  διπλωματικών Αρχών, των ελληνικών Κοινοτήτων, Γραφείων του ΕΟΤ και επαγγελματικών Ενώσεων του Τουρισμού, του Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, bloggers κ.α.

Ο στόχος για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου επιτεύχθηκε, τόσο μέσω της Έκθεσης Τουρισμού IFTM-TOPRESA στο Παρίσι, όσο καισε επιμέρους ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο καιτο Τεχνολογικό Ίδρυμα στη Λυών. Επιπρόσθετα, αναλήφθηκαν παράλληλες πρωτοβουλίες ενημερωτικού χαρακτήρα και υπήρξαν πολλαπλές επαφές προσέγγισης, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, το Επίτιμο Προξενικό Τμήμα Λυών, με τοΔ.Σ. της ελληνικής Κοινότητας του Παρισιούκαι Περιχώρων, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού της Λυών, τη διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και το διευθυντή Τουρισμού και συνεδρίων του Δήμου της Λυών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δευκαλίων και το Ινστιτούτο  Γαστρονομίας PaulBocuse στη Λυών, με τις αεροπορικές εταιρείες VOLOTEAκαι AEGEAN,επαγγελματίες του Τουρισμού, δημοσιογράφους και bloggers.

Στο πλαίσιο της δυναμικής διείσδυσης στη γαλλική αγορά που επιχειρεί η πόλη των Ιωαννίνων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και οργάνωση, έχει καταθέσει υποψηφιότητα και διεκδικεί με αξιώσεις τη φιλοξενία-διεξαγωγή του επερχόμενου Συνέδριου Τουριστικών Πρακτόρων Γαλλίας και Περιχώρων για το έτος 2019.

Η πολυδιάστατη προβολή του προορισμού«Ιωάννινα-Ήπειρος», με στοχευμένεςδράσεις και μεθοδολογικό επαγγελματισμό, εντυπωσίασε, όχι μόνο τους εν δυνάμει παραλήπτες του «μηνύματος» στη γαλλική αγορά, αλλά και την πολιτική αντιπροσωπεία του ελληνικού τουρισμού. Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, ενώπιον όλων των παρισταμένων-συμμετεχόντων στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι ενέργειες της Γιαννιώτικης αποστολής αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

Επικεφαλής της αποστολής,εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας με την  πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλο Αλέκα Βακαλοπούλου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας της Δημήτρης Σιώλος. Την αντιπροσωπεία πλαισίωσαν ακόμη,  ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

 ΔΤ ΚΑΙ ΦΩΤΟ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Print Friendly, PDF & Email