Ήττα για Ολυμπιακό, νίκη για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Η βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ και γνώρισε τη δεύτερη ήττα του (1-0) στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως ανέφερε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που μπορεί και θέλουν όλοι στο μεγάλο λιμάνι. Οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν ότι η ομάδα τους απόψε δεν τα πήγε καλά απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα εγκλήματα που έκαναν ο διαιτητής και οι βοηθοί του.

Κύκλοι του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν ήταν Ολυμπιακός. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη συμμορία που διοικεί το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό που βλέπουμε από τους μεσαίους, τους πλάγιους και τις πλάγιες. Επίσης, πρέπει συγχαρητήρια σε όσους πήγαν το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω, εξαφανίζοντας τις μπάλες και πετώντας άλλες μέσα, όταν παιζόταν το παιχνίδι».

Ο ΟΦΗ «φώναξε» για πρώτη φορά ότι επέστρεψε στη Super League!

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, στο πρώτο ματς της ιστορίας της με τη διοίκηση του Μιχάλη Μπούση, επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 «χτίζοντας» τη νίκη του σε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, που περιόρισε τους «ερυθρόλευκους» σε παθητικό ρόλο. Σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Βουό με κεφαλιά στο 35′, σε μια φάση που οι Μιράντα, Μεριά άφησε ολομόναχο τον έμπειρο επιθετικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πράγματι, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και ήταν καλύτερος συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει είτε λόγω της δικής του δυσκοκίας, είτε λόγω Στρέζουν που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα σε ένα καυτό «Γεντί Κουλέ», ενώ ο Ολυμπιακός έχει μείνει πλέον 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Πώς έπαιξαν

Με ενισχυμένο κέντρο με αμυντικογενείς κυρίως ποδοσφαιριστές παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς επέλεξε τους Μεγιάδο, Κυριακίδη και Νάστο, με σαφείς προσανατολισμούς να εξουδετερώσουν το κέντρο των «ερυθρόλευκων». Στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκαν οι Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης ενώ στα άκρα, στο πλάι του Βουό ήταν οι βραχύσωμοι Πλατέλλας και Κουτσιανικούλης.

Από την άλλη μεριά, στο ερώτημα για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Φορτούνη, ο Μαρτίνς απάντησε με Γιάγια Τουρέ ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Μιράντα έπειτα από καιρό, με τον Μεριά να είναι ο παρτενέρ του. Στα άκρα δεν διαφοροποιήθηκε τίποτα (Τσιμίκας, Ομάρ) με τους Γκιγέρμε και Καμαρά να είναι το δίδυμο στα χαφ των «ερυθρολεύκων».

Το ματς

Η ανάγκη για την πρώτη νίκη, η «καυτή» έδρα, ακόμα και ο νέος διοικητικός άνεμος που… πνέει με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Μιχάλη Μπούση, έκαναν τον ΟΦΗ να παίζει κάθε του μονομαχία σαν να είναι η τελευταία στο ματς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ… light για τις συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι γηπεδούχοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώνονταν στο ένα λάθος μετά το άλλο, λόγω της ασφυκτικής πίεσης των «μελανόλευκων» και έτσι ούτε ρυθμό μπορούσαν να βρουν, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ούτε φυσικά ευκαιρίες.

Έτσι, μετά το αναγνωριστικό πρώτο εικοσάλεπτο, ο ΟΦΗ άρχισε να δοκιμάζει και το ασύνδετο, χωρίς χημεία και εμπιστοσύνη κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, Μεριά – Μιράντα, με τον Πλατέλλα να εκθέτει παράλληλα πολλές φορές και τον Τσιμίκα, όπως στο 23’ με το σουτ του εξτρέμ του ΟΦΗ να περνά άουτ.

Κάθε επίθεση των γηπεδούχων «μύριζε» γκολ και η… υποψία επιβεβαιώθηκε στο 35’. Ο Κοροβέσης έκανε ανενόχλητος τη σέντρα από αριστερά και ο Βουό επίσης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και δεν είχε πρόβλημα για το 1-0, σε μια φάση που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων φάνηκε ότι υπάρχει στη φάση μόνο από το ριπλέι.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο 43′ αρχικά ο Χριστοδουλόπουλος νικήθηκε από τον Στρέζο στο μακρινό σουτ που επιχείρησε, ενώ στη συνέχεια η… κακή σέντρα του Τσιμίκα μετατράπηκε σε ευκαιρία, με την μπάλα να χτυπά στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος – Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης (68’ Κοιλιάρας) – Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο – Κουτσιανικούλης (77’ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81’ Αραβίδης)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Ντίνας, Δεληγιαννίδης, Σασί

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας – Γκιγιέρμε, Καμαρά (45’ Φετφατζίδης) – , Ποντένσε, Τουρέ (45’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (66’ Μάνος) – Γκερέρο

Στον πάγκο: Σα, Σισέ, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης

Πηγή: ΣΠΟΡ.FM

Δύο Αλέξανδροι για τη νίκη, «διπλό» με ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Δύο Αλέξανδροι… υπέγραψαν τη νίκη του ΠΑΟΚ, με 2-1, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη.

Ο μεν Πρίγιοβιτς σκόραρε δύο φορές, με πέναλτι στο 36’ και με κοντινή προβολή τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο δε Πασχαλάκης φρόντισε να μην γίνει το 2-1, αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές στο 66’ κι έτσι ήρθε το έβδομο «τρίποντο» του «δικέφαλου του Βορρά» στη φετινή Σούπερ Λίγκα!

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο ματς με… γκολ από τα αποδυτήρια, χάρη στο τέρμα του Γκαρσία μόλις στο 2ο λεπτό, όμως δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους. Απώλεσαν και το πέναλτι που θα τους έβαζε ξανά μπροστά και μοιραία έμειναν χωρίς νίκη απέναντι στον συμπολίτη τους για όγδοο χρόνο…

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο σκόρερ των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ ήταν να γίνει αλλαγή, λίγο πριν πετύχει το 1-2, αλλά πρόλαβε να «σφραγίσει» το «διπλό» που κράτησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, προτού τελικά αποχωρήσει… Όπως επίσης και το χειροκρότημα των οπαδών του Άρη στην αμάδα τους, μετά τη λήξη του ντέρμπι, παρά την… αχώνευτη για αυτούς ήττα.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά και αποφασιστικά το παιχνίδι. Με πίεση ψηλά, έδειξε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2’ και να βάλει… φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όταν από ελεύθερο του Κουέστα, ο Γκάμα πάσαρε στον Γκαρσία, που με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος ότι ο Μάτος έκανε βήματα προς τα πίσω, αντί να τον μαρκάρει!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, δέκα λεπτά μετά, με τον Ντιγκινί να φεύγει ταχύτατα αλλά να σουτάρει από πλάγια θέση, αντί να πασάρει στην άλλη πλευρά στον αμαρκάριστο Γκάμα, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τελικά…

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας μεν την κατοχή, αλλά χωρίς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Σταδιακά, ωστόσο, πήρε μέτρα στο γήπεδο και σε συνάρτηση με τα εύκολα λάθη του αντιπάλου, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27ο λεπτό.

Όταν ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, μετά το λάθος του Σιώπη, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε το σουτ του Σέρβου επιθετικού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ξανά ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια το «χλιαρό» πλασέ του Πέλκα που είχε πάρει το “ριμπάουντ” και θα μπορούσε απλά να τον πλασάρει…

Ο Γκάμα έχασε στο… καπάκι την ευκαιρία να σκοράρει, με το σουτ του έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση το 1-1.

Με την επιβράβευσή τους να έρχεται στο 35’, με τον Τζανακάκη να σταματάει με το χέρι τη μπάλα στο γύρισμα του Βιεϊρίνια και τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί στο πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής Ντοβέρι, στο επόμενο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Κουέστα!

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμα φάση, με τον Ντιγκινί στο 43’ και τον Ζαμπά στο 44’, αμφότερες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και κάπως έτσι πήγαν δίκαια στα αποδυτήρια ισόπαλες. Με τις τελικές να είναι 5-5 και την κατοχή της μπάλας 46%-54%.

Στην επανάληψη, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ουάρντα, αντί του «εξαφανισμένου» Ζαμπά, κίνηση που έφερε ισορροπία στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Άρης ήταν εκείνος που έκανε και πάλι πιο αισθητή την παρουσία του στο ξεκίνημα.

Με τον Ντιγκινί να αποδεικνύεται ξανά… μοιραίος στο 49’, όταν και σούταρε πάνω στον Πασχαλάκη και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να «πιστώνεται» την διατήρηση του 1-1. Αποκρούοντας με τα πόδια το πέναλτι του Γιουνές, στο 66’, μετά από νέο καταλογισμό πέναλτι από τον Ιταλό ρέφερι, εν προκειμένω του Ουάρντα πάνω στον Γκάμα, ένα λεπτό νωρίτερα!

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ψυχολογία των παικτών του Ερέρα… καταποντίστηκε και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους, ο οποίος αναθάρρησε και προσπάθησε με υπομονή να φτάσει στην… ολική ανατροπή.

Απειλώντας αρχικά στο 69ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Ουάρντα να περνάει ελάχιστα άουτ! Και έξι λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ να έχει την ίδια κατάληξη.

Για να έρθει, τελικά, το… πολυπόθητο για τον ΠΑΟΚ γκολ, με τον Ελ Καντουρί να σεντράρει από τα δεξιά, τον Πρίγιοβιτς να κάνει την προβολή προ του Σόουζα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, στο 84ο λεπτό κι ενώ υπό… νορμάλ συνθήκες θα είχε αντικατασταθεί δευτερόλεπτα πριν από τον Λουτσέσκου!

Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε ακριβώς στο 90’, με την κεφαλιά του Καρέλη να περνάει πάνω από την εστία του Κουέστα και κάπως έτσι «σφραγίστηκε» το μεγάλο «διπλό» των «ασπρόμαυρων»…

Οι συνθέσεις:

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκαρσία, Ντιγκινί, Γκάμα, Γιουνές (71’ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία).
ΠΗΓΗ: ΣΠΟΡ.FM

«Καθάρισε» με Μάνταλο, Λιβάγια η ΑΕΚ!

Ούτε η απογοήτευση του -3, ούτε ο αντιπερισπασμός του ματς με την Μπάγερν Μονάχου πτόησαν την ΑΕΚ στη Ριζούπολη!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κάνοντας απλά τα βασικά και χωρίς να πατήσει το… γκάζι, επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και… επέστρεψε στους 13 βαθμούς, μετά την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τον δρόμο για την «Ένωση» άνοιξε ο Μάνταλος που ολοκλήρωσε ιδανικά τη συνεργασία του με τον Μπακασέτα, κάνοντας το 1-0 στο 37’ ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85’ με τον Λιβάγια να βρίσκει δίχτυα (μετά την πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΣ), αξιοποιώντας την υπέροχη σέντρα και ενέργεια του Κλωναρίδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας είχε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα (33’) με το ματς στο 0-0, αλλά παραμένει στο μηδέν στη βαθμολογία, δείχνοντας παρ’ όλα αυτά καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Το ματς

Στον ρυθμό που ήθελε ο Γιάννης Μαντζουράκης και ο Απόλλωνας κύλησε το ματς στα πρώτα 20 λεπτά, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν το παιχνίδι στο χώρο της μεσαίας γραμμής και οι δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Βέβαια, για αυτό δεν… έφταιγε μόνο το «φτωχό» βράδυ των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά και η πολύ καλή δουλειά των γηπεδούχων, που είχαν σπάσει το ρυθμό της μεσοεπιθετικής γραμμής της «Ένωσης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καλές στιγμές (όχι κλασικές ευκαιρίες) για τους φιλοξενούμενους δημιουργήθηκαν από την ατομική ποιότητα του Λιβάγια (13’, 23’), αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων και το κακό σουτ του Κροάτη αντίστοιχα δεν διατάραξαν την ισορροπία του 0-0.

Εξυπακούεται ότι η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού αυτό ήταν κάτι που ήθελε και ο Απόλλωνας και στο 33’ λίγο έλειψε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπετινέλι έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Τριάδη και μετατράπηκε σε ασίστ στον Ακόστα, που με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και από πλάγια νικήθηκε από τον Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Μαντζουράκης): Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα – Κονέ, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (78’ Γκονζάλες) – Μπετινέλι, Ακόστα (76’ Σικαμπάλα), Τριάδης.

Πάγκος: Βάσιτς, Λούκιτς, Βάρκας, Γκαρός, Ρώσση, Ντεφεντερίκο

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας – Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ – Μπακασέτας (75’ Μπογέ), Μοράν (46’ λ.τ. Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος – Λιβάγια – Πόνσε (61’ Κλωναρίδης).

Πάγκος: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Γιακουμάκης

ΠΗΓΗ: ΣΠΟΡ.FM

«Τρίποντο» από τον… πάγκο για τον Παναθηναϊκo

«Χρυσή» αλλαγή για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε ο Χατζηθεοδωρίδης, καθώς το γκολ που πέτυχε στο 72ο λεπτό κι ενώ είχε περάσει στο ματς εννιά λεπτά νωρίτερα ήταν εκείνο που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με 1-0, επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε περίπου 25.000 φίλους του!

Οι «πράσινοι» ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι του αντιπάλου τους, είχαν και δοκάρι με τον Καμπετσή μόλις στο 6’, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια τους, δεν ήταν και το ίδιο αποτελεσματικοί.

Παρόλα αυτά, έκαναν την έκτη τους νίκη στη Σούπερ Λίγκα, παραμένοντας αήττητοι μετά το πέρας της έβδομης αγωνιστικής.

Όσο για τους Νεοσμυρνιώτες, κατάφεραν να… αγχώσουν τον αντίπαλό τους, αλλά δεν μπόρεσαν να «διαψεύσουν» την παράδοση που τους ήθελε να φεύγουν ηττημένοι από το Ολυμπιακό στάδιο…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε τη… συνταγή των προηγούμενων ματς. Με πίεση ψηλά και τη μπάλα στα πόδια των παικτών του, όχι μόνο ήταν κυρίαρχος κάνοντας την καλύτερη του φετινή «εκκίνηση» σε παιχνίδι, αλλά «έφτιαξε» και δυο φάσεις για να σκοράρει…

Πρώτα στο 6’, όταν μετά τη σέντρα του Μακέντα από αριστερά, ο Κότνικ κάνει λάθος επαφή με τη μπάλα, εκείνη στρώνεται στον Καμπετσή που τη στέλνει στο δοκάρι, με την παρέμβαση και του τερματοφύλακα του Πανιωνίου!

Αλλά και στο επόμενο λεπτό, με τον Κότνικ να διώχνει με υπερένταση το μακρινό σουτ του Μπουζούκη. Αφού αμφότερες οι φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες, στη συνέχεια οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους, αδυνατώντας να φανούν το ίδιο επικίνδυνοι και παίζοντας… μονόπλευρα, από τα δεξιά, με τους Κουλιμπαλί και Χατζηγιοβάνη.

Μοναδική εξαίρεση, η φάση στο 43ο λεπτό, με την καλή προσπάθεια του Μακέντα, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κότνικ.

Οι «κυανέρυθροι» από την πλευρά τους κατάφεραν να ξεπεράσουν… ανώδυνα το πρώτο κομμάτι, αμυνόμενοι διαρκώς. Μάλιστα, από το ημίωρο και μετά όχι μόνο ισορρόπησαν, κερδίζοντας κάποιες μονομαχίες στο κέντρο, αλλά προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, κυρίως με τους Μασούρα και Σπιριντόνοβιτς. Είχαν, δε, κι εκείνοι δύο καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά με τον Μασούρα στο 33’, που σούταρε όμως πάνω στον Διούδη, παρότι σε καλή θέση. Και έξι λεπτά αργότερα, με το ωραίο σουτ του Ντουρμισάι, από το ύψος της περιοχής, να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού!

Έτσι, κόντρα στην εικόνα του αγώνα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τις τελικές να είναι 6-1 και την κατοχή 73%-27%, για τους γηπεδούχους…

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα και… μοιραία δεν συνέβη κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 15 λεπτά. Ακολούθως, ο Δώνης προσπάθησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, περνώντας τον Χατζηθεοδωρίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ταυτόχρονα, άλλαξε και το σύστημα σε 4-3-3, με τους Μπουζούκη, Δώνη και Κουρμπέλη στον άξονα και τους Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάννη και Μακέντα στην επίθεση.

Η… επιβράβευση ήρθε σε λιγότερο από δέκα λεπτά κι ενώ στο 69’, ο Ινσούα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας από την παράλληλη πάσα του Χατζηγιοβάνη. Με τον Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει με το αριστερό, έξω από την περιοχή και τη μπάλα αφού βρίσκει πρώτα στον Ντουρμισάι να αναπαύεται στα δίχτυα του Κότνικ, για το 1-0…

Ακολούθησε εκ νέου «διαχείριση» του προβαδίσματος του Παναθηναϊκού από πλευράς Δώνη, με την είσοδο του Τζανδάρη να προσφέρει πιο μεγάλη ασφάλεια στο αμυντικό κομμάτι και να «σβήνει» παράλληλα το παιχνίδι.

Με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην κάνει κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Διούδη, ούτε σε αντεπίθεση ούτε από «στημένη» μπάλα, και το ήδη διαμορφωμένο αποτέλεσμα να διατηρηθεί μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (82’ Σέχου), Δώνης (77’ Τζανδάρης), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Καμπετσής (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (89’ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης (55’ Μανθάτης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Πηγή: Σπορ FM

Φωτογραφία:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

  • Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0 (72′ Χατζηθεοδωρίδης)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-2 (43′, 95′ Μάζουρεκ)
  • Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 0-2 (37’ Μάνταλος, 85’ Λιβάγια)
  • Λάρισα – Λαμία 1-2 (30′ Ντέλετιτς – 48′ Μπαράλες,  65′ Επστάιν)
  • Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2 (91′ Σουμπίνιο – 45′ Μπαξεβανίδης, 70′ πεν. Γέντρισεκ)
  • Αρης – ΠΑΟΚ 1-2 (2′ Ματέο Γκαρσία – 36′ πεν., 84′ Πρίγιοβιτς)
  • ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-0 (35′ Βουό)

Δευτέρα 

  • 19:00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ1)

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες):

  1. ΠΑΟΚ 19
  2. Ατρόμητος 16
  3. ΑΕΚ 13
  4. Ολυμπιακός 13
  5. Παναθηναϊκός 13
  6. Αρης 12
  7. Ξάνθη 12
  8. Παναιτωλικός 11
  9. Πανιώνιο 7
  10. Λαμία 6
  11. Λάρισα 6
  12. ΠΑΣ Γιάννινα 6
  13. ΟΦΗ 5
  14. Αστέρας Τρίπολης 4
  15. Λεβαδειακός 3
  16. Απόλλων Σμύρνης 0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς
** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς
** Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

  • 17:15 Λάρισα – ΟΦΗ
  • 19:00 Λαμία – Λεβαδειακός

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

  • 17:15 Πανιώνιος – Ατρόμητος
  • 19:00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης
  • 19:30 ΑΕΚ – Αρης

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

  • 19:00 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα
  • 19:30 Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης
  • 21:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός