«Βόμβα» από την Μόσχα: Αμερικανικές δωροδοκίες και εκβιασμοί στα Σκόπια

Για ρητή παραβίαση των κανόνων δικαίου και ηθικής κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Οι 8 ψήφοι που έλειπαν από το κοινοβούλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η χαρακτηριστική πλειοψηφία λήφθηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και δωροδοκιών που δόθηκαν στους νομοθέτες της αντιπολίτευσης… Ειδικότερα ο πρέσβης των ΗΠΑ (στην Μακεδονία) ήταν στο κτίριο του κοινοβουλίου μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία ότι ενορχήστρωσε την διαδικασία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Kαι συνεχίζει: «Τους βουλευτές τους κλείδωσαν στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής».

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως μία ρητή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από πλευράς νόμου όσο και από πλευράς ηθικής. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των “Μακεδόνων”, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταλήγει με την ακόλουθη παραίνεση: «Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».

Πηγή: skai.gr