Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός την επικρατείας εκλογέων

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός την επικρατείας εκλογέων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την  Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ο Γεν. Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Συνήγορος του Πολίτη, Μιχάλης Τσαπόγας, ο Γεν. Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, Θόδωρος Οικονόμου, η Γεν. Διευθύντρια Οικονομικών & Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΕΣ, Γεωργία Βαλατσού, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο Καθηγητής Νομικής, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Δημοσθένης Δώδος, η Πολιτικός Επιστήμονας & Συνεργάτης ΓΓ ΥΠΕΣ, Δανάη Κολτσίδα, ο Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας, Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χριστόπουλος.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ PANHELLENIC POST: Από τους Απόδημους Έλληνες, ποιοι συμμετέχουν; Πάλι για τους απόδημους χωρίς τους απόδημους; Ποιο από τα μέλη της ως άνω Επιτροπής, γνωρίζει το παραμικρό για τους εκτός Ελλάδος ψηφοφόρους; 

Παλαιός πολιτικός συνήθιζε να λέει: Όταν δεν θέλεις να προχωρήσει κάτι, ανάθεσε το σε Επιτροπές… Άδικο είχε;