Σε πηγάδι εντοπίστηκε το πτώμα του Κασόγκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Κωνσταντινούπολη.- Όπως φαίνεται θα την πληρώσει εκτός των εκτελεστών και το στρατηγού στρατηγός Αλ Ασίρι​ και ο Σαουδάραβας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη καθώς το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας όπως αποκάλυψε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, γνωστός για την κριτική που ασκούσε στις πολιτικές της Σαουδικής Αραβίας, είχε ξεκινήσει πρόσφατα να αρθρογραφεί στην Washington Post. Εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη και τελευταία φορά εθεάθη να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του όπου πήγε να παραλάβει ορισμένα έγγραφα.

Η Σαουδική Αραβία, μετά από δύο εβδομάδες που το αρνούνταν, παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε μετά από μάχη μέσα στο προξενείο. Ο υπουργός Εξωτερικών Αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε το συμβάν ένα «τρομερό λάθος», τονίζοντας ότι το Ριάντ είναι αποφασισμένο να μάθει όλα όσα συνέβησαν.

Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 18 άτομα που συνδέονται με την υπόθεση, ενώ έχει αποπέμψει 6 ανώτερους αξιωματούχους.

Πρόκειται φυσικά για την εύκολη λύση των εξιλαστήριων θυμάτων προκειμένου ΗΠΑ και Σ.Αραβία να βγουν από την δύσκολη θέση και καθώς ο πρίγκιπας Σαλμάν δεν γίνεται να τιμωρηθεί θα την πληρώσουν οι «υπάλληλοι».

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε πηγάδι της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ηγέτη του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Ντογού Περιντσέκ .