Νίκησε αστοχία και… Μπονεφουά ο Ολυμπιακός

Τα… εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντουντελάνζ, καθώς παρότι δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, χρειάστηκε να φτάσει στο 66’, μέχρι ο Τοροσίδης να τον… λυτρώσει, κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά.

Για να έρθει το αυτογκόλ του Γιορντάνοφ, μετά από προσπάθεια του Φορτούνη και να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 81’, χαρίζοντας στους Πειραιώτες την πρώτη τους νίκη στον έκτο όμιλο του φετινού Europa League, μέσα στο «Ζοσί Μπαρτέλ»…

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός είχε και δύο δοκάρια, αμφότερα σε προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου στο 23’ και το 76’, ενώ ο καλύτερος παίκτης αν όχι του γηπέδου αναμφίβολα της ομάδας του Λουξεμβούργου ήταν ο γκολκίπερ Μπονεφουά, που «έβγαλε» πολλά σουτ!

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός 0-2
(66’ Τοροσίδης, 81’ αυτ. Γιορντάνοφ)

Μίλαν – Μπέτις 1-2
(83’ Κουτρόνε – 30’ Σανάμπρια, 55’ Λο Σέλσο)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπέτις 7 (5-1)
2. Μίλαν 6 (5-3)
3. Ολυμπιακός 4 (3-3)
4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)

Η επόμενη αγωνιστική:
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ
Μπέτις-Μίλαν

Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ήταν, από την αρχή μέχρι το τέλος του, ένας… Ολυμπιακός μονόλογος! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και, εκμεταλλευόμενοι την εμφανή διαφορά κλάσης από τον αντίπαλό τους, πήραν τα ηνία.

Έφτιαξαν ουκ ολίγες φάσεις για να σκοράρουν, κυρίως με τον Φορτούνη και τον Χριστοδουλόπουλο -που πέρασε ως αλλαγή, αντί του τραυματία Γκερέρο μόλις στο 18ο λεπτό, αλλά αυτό ουδόλως επηρέασε την επιθετική «ορμή» των «ερυθρολεύκων». Το πρόβλημά τους ήταν πως δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν… Είναι ενδεικτικό ότι η Ντουντελάνζ είχε συνολικά τρεις τελικές προσπάθειες και ο Ολυμπιακός… 18!

Οι σημαντικότερες στιγμές του καταγράφηκαν στο 13’, με τον Λαουέλ να κάνει κακό τελείωμα, δύο λεπτά μετά με τον Μπονεφουά να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Φορτούνη. Ενώ στο 23’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι…

Έξι λεπτά αργότερα, ο Λάζαρος σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με γροθιές, για να φτάσουμε στο 42’ και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπονεφουά! Το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 44ο λεπτό, όταν από το γύρισμα του Τοροσίδη, ο Χριστοδουλόπουλος -ουσιαστικά- προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις:

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65’ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51’ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Ριτί (74’ Κένια), Τουρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (69’ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (77’ Νάτχο), Γκερέρο (18’ Χριστοδουλόπουλος).

Διαιτητής: Χουσεΐν Κιστσέκ (Τουρκία).

Πηγή: sport-fm.gr