Εμπλοκή Παπαευαγγέλου της Jumbo σε παράτυπες πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους

Αθήνα.- Οι καταγγελίες για ενδεχόμενη εμπλοκή του αντιπροέδρου της Jumbo κ. Παπαευαγγέλου, ο οποίος κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με Κινέζους επενδυτές που ενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν Golden Visa για την Ελλάδα, παραβίασαν τα Capital Controls της Κίνας και ενδέχεται να εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρήματος, οδήγησαν τον επικεφαλής της εταιρείας Βακάκη, να ζητήσει την παραίτηση του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Ο αντιπρόεδρος της Jumbo φέρεται να έχει συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, με την προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».

Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε στήσει το ίδιο κόλπο σε άλλη συστημική Τράπεζα, η οποία όταν αντιλήφθηκε τις κινήσεις του τον απέπεμψε. Το σύνολο των κινήσεων μέσω POS πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης ότι εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, έρευνες πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η όλη διαδικασία φέρεται να έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πηγή:skai.gr