Κρις Σπύρου στον ΣΚΑΙ για την ΠΓΔΜ: “Μαϊμού όνομα, μαϊμού δημοψήφισμα, μαϊμού αποτέλεσμα””

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Μαϊμού όνομα, μαϊμού δημοψήφισμα και μαϊμού αποτέλεσμα χαρακτήρισε την κατάσταση στα Σκόπια,  ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στην τηλεόραση του Σκάϊ και στην εκπομπή “Αταίριαστοι”, των Γιάννη Ντσούνο και  Χρήστου Κούτρα.

Ο κ. Σπύρου, αναφερόμενος στην Κομμουνιστική Διεθνή και το “μακεδονικό ζήτημα”, είπε ότι επί 98 χρόνια η ΣΕΚΕ αρχικά, η Κομμουνιστική Διεθνής στη συνέχεια σε αλλεπάλληλα συνέδρια,  προσπαθούν να δημιουργήσουν ανεξάρτητο μακεδονικό και θρακικό κράτος στην περιοχή.  Και η “Συμφωνία των Πρεσπών”, είπε, είναι η τελευταία τους προσπάθεια να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Μακεδονία.

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνοαμερικανική Παροικία στα γεγονότα του 1992-1993 στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στην αποφασιστική της ανάμειξη στην απόρριψη από το Συμβούλιο Ασφαλείας της αναγνώρισης των Σκοπίων ως ανεξάρτητο Κράτος με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Τελικά, είπε, με όργανο την Μαντλίν Ομπράιτ που ήταν εκπρόσωπος της Αμερικής στον ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, ο Μπιλ Κλίντον τήρησε τη δέσμευση που είχε εγγράφως αναλάβει απέναντι στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα και τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν από τον ΟΗΕ και εντάχθηκαν σ΄αυτόν “δίχως όνομα”!

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο κ. Σπύρου, και το προοίμιο της “Συμφωνίας των Πρεσπών”  που είναι συμφωνία του ΟΗΕ με τα Σκόπια, με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, αναφέρεται σε συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Ελλάδος και του “Δεύτερου Μέρους”, ενώ ο κ. Νίκος Κοτζιάς την έχει υπογράψει ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Νικολά Ντιμιτρόφ ως “εκπρόσωπος του Δεύτερου Μέρους”…

Ο κ. Σπύρου επεσήμανε πως αν η “Συμφωνία των Πρεσπών” φθάσει στα Ηνωμένα Έθνη, “η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα οργανωθεί περισσότερο αποφασιστικά από ό,τι και το 1993” και το 1978, όταν ο Τζίμι Κάρτερ είναι παραβεί την υπόσχεσή του στους ελληνοαμερικανούς να μην προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο κατά της Τουρκίας. Και υπενθύμισε ότι τότε είχαν συγκεντρωθεί 40.000 ελληνοαμερικανοί έξω από το Λευκό Οίκο και απαιτήθηκαν επτά ψηφοφορίες στο Κογκρέσο.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σπύρου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας και στην Ελλάδα ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι “οι φοιτητές θα περπατούν στους δρόμους που δημιουργήθηκε η γνώση”, χαρακτήρισε τον κ. Σόρος διεθνή επιχειρηματία  που κινείται με γνώμονα το κέρδος και μη έχοντα κανένα θεσμικό ρόλο στο αμερικανικό κράτος, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ερώτημα για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδος λέγοντας πως “στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 10 εκατομμύρια πρωθυπουργοί, δεν έχει ανάγκη ο τόπος από έναν ακόμη, από το εξωτερικό”. Τόνισε ωστόσο, με βάση την κυβερνητική του θητεία στην Πολιτεία του Νιού Χάμσάιρ ότι “εάν τα δημοσιονομικά δεν μπουν στη σειρά, είτε στο σπίτι είτε στο κράτος, θα καταλήξεις να είσαι και χρεωμένος,  και υποχρεωμένος και  υπόδουλος”.