Ο Ολυμπιακός ο μόνος νικητής, πλησίασε την κορυφή

Εναν κερδισμένο είχε η 9η αγωνιστική της Super League και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και η ΑΕΚ δεν κέρδισαν και έτσι ο ΟΣΦΠ με το 0-1 στο Χαριλάου επί του Αρη πέρασε μόνος 3ος στο -4 από την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τον δεύτερο Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ η ΑΕΚ στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Επίσης,  χαρακτηριστικό είναι ότι προέκυψαν τρία 0-0 στα επτά ματς που έγιναν, σημειώθηκαν μόλις 8 γκολ, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τον πρώτο του βαθμό απόψε στην Κρήτη.

Γενικά

Προέρχεσαι από ένα αρνητικό σερί τριών συνεχόμενων ηττών. Η τελευταία , μάλιστα, με πολύ βαρύ σκορ στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά, στο γήπεδο έρχονται περισσότεροι από 18.000 οπαδοί της ομάδας σου για να σε υποστηρίξουν. Ναι , πολλοί από αυτούς γκρίνιαζαν, έβριζαν, ή οτιδήποτε άλλο μετά την ΑΕΚ. Αλλά ήταν εκεί.

Μπορεί να είπαν πάνω στα νεύρα τους ότι δεν θα πατήσουν ξανά, όμως, όταν έφτασε η μέρα του αγώνα, ήταν εκεί. Ήταν φυσιολογική αντίδραση οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα. Στον Άρη παίζετε, στου Άρη τον πάγκο κάθεστε. Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα έχασε  με τον ίδιο αφελή τρόπο. Η γιούχα δεν σημαίνει μηδενισμός, ούτε διάλυση, αλλά είναι φυσιολογική αντίδραση.

Στις λεπτομέρειες έχασε και πάλι το παιχνίδι ο Άρης, Ξεκίνησε πιο σφικτά, υπό το βάρος των τριών  ηττών, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι. Δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ντιγκινί στο 35΄.

Ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με τον Γιουνές και μετά , πάλι τα ίδια. Δέχθηκε ένα αφελές γκολ και μετά η ομάδα έδειξε αδυναμία στο να βγάλει αντίδραση. Σαν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να αντιδράσουν οι παίκτες και ας ήθελε κοντά στα 30 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει το παιχνίδι.

Με τον προπονητή να κάνει αλλαγές και να βγάζει τον μέχρι τότε καλύτερο παίκτη του Άρη, τον Σιώπη, κόβοντας στα δυο το κέντρο και αφήνοντας ευάλωτη την ομάδα στις αντεπιθέσεις. Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε, φυσικά, όμως, ούτε ο Σιώπης , ούτε ο Ντιγκινί έπρεπε να βγουν. Με τις κινήσεις αυτές, έκανε πιο εύκολο το έργο του Ολυμπιακού, που έτσι και αλλιώς είχε αρχίσει να αποκτάει υπεροπλία στο χώρο της μεσαίας γραμμής με την είσοδο του Νάτχο.

Υ.Γ: Αν αυτός είναι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, καλύτερα να βάζουμε ξένους και στα οικογενειακά διπλά. Στο 39΄ο Μπουχαλάκης τραβάει από τη φανέλα τον Γκάμα και δεν παίρνει κάρτα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Χριστοδουλόπουλος προσπαθεί με τον αγκώνα να χτυπήσει τον Τζανακάκη και μένει ατιμώρητος.

Τα αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής:

  • Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1 (73′ Ουγκράι – 40′ Κρέσπο)
  • Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0 (2′ Μασούρας, 5′ Κόρμπος, 27′ Ντουρμισάι)
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0
  1. Λεβαδειακόςδ – Λάρισα 1-1 (82′ αυτ. Γκόλιας – 13′ Κόεφ)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 0-0
  • Αρης – Ολυμπιακός 0-1 (67′ Χασάν)
  • ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Δευτέρα 

  • 19:30 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη (Novasports1)

Η βαθμολογία (9 αγώνες):

  1. ΠΑΟΚ 23
  2. Ατρόμητος 21
  3. Ολυμπιακός 19
  4. ΑΕΚ 17
  5. Ξάνθη 15
  6. Παναθηναϊκός 14
  7. Αρης 12
  8. Παναιτωλικός 12
  9. Πανιώνιος 11
  10. Λαμία 10
  11. Λάρισα 8
  12. ΠΑΣ Γιάννινα 7
  13. ΟΦΗ 7
  14. Αστέρας Τρίπολης 5
  15. Λεβαδειακός 4
  16. Απόλλων Σμύρνης 1

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική (10η):

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

  • 17:15 Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα
  • 19:00 Ξάνθη – Πανιώνιος
  • 19:30 Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

  • 15:00 ΑΕΚ – Ατρόμητος
  • 17:15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
  • 19:00 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης
  • 19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

  • 19:00 Απόλλων Σμύρνης – Αρης

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μεγάλη νίκη με σε μια δύσκολη έδρα, καθώς έφυγε με «διπλό» (1-0) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και μείωσε την απόστασή του από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο χάρη σε καταπληκτική συνεργασία Νάτχο και Κούτρη και τελείωμα του Χασάν στο 67’.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε για τους Πειραιώτες ο γκολκίπερ Σα, καθοριστικοί και οι Σισέ, Βούκοβιτς.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε μια «άγρια» ομορφιά από τα πρώτα λεπτά, καθώς αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από νωρίς. Στο 4’ ο Κουέστα μπλόκαρε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε και στο 5’ ο Φορτούνης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας άουτ κι ενώ ήταν ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Ποντένσε.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά με απευθείας φάουλ του Γκαρσία, που μπλόκαρε ο Σα στο 18’. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, επεμβαίνοντας εντυπωσιακά σε κοντινή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 35’ και σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Γιουνές στο 40’. H τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στον Ολυμπιακό, καθώς στο 43’ ο Σισέ έπιασε κεφαλιά ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό του πρώτου, αφού κυριάρχησαν η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες. Ο Γιουνές απώλεσε μοναδική ευκαιρία για τον Άρη στο 54’. Από προσπάθεια του Γκαρσία και κόντρα σε αμυντικό, η μπάλα στρώθηκε στον Τυνήσιο φορ, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει στη μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει και έμοιαζε να μην βγαίνει τίποτα στην επίθεση. Μια στιγμή «μαγείας» των Ερυθρολεύκων, ωστόσο, ήταν αρκετή για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς το Νάτχο στο 59’ και ο Ισραηλινός έδειξε την κλάση του στο 67’ με καταπληκτική μπαλιά για τον Κούτρη στην πλάτη της άμυνας. Αυτός γύρισε άψογα με μια επαφή στον Χασάν και ο Αιγύπτιος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή.

O Άρης πίεσε, όμως δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79’ ο Κούτρης επενέβη καθοριστικά προ του Γιουνές μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στο 89’ ο Βούκοβιτς έκανε καταπληκτικό τάκλιν σε πλασέ του Γκαρσία από το ύψος της μικρής περιοχής και κράτησε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπίμπρας Νάτχο αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Ολυμπιακού. Η μπαλιά που έβγαλε στη φάση του γκολ ήταν παγκόσμιας κλάσης και δημιούργησε ευκαιρία από το… πουθενά.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα και στην άμυνα οι Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης και Μενέντεθ από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Σιώπης και Κολάσο, ενώ οι Γκαρσία, Ντιγκινί και Γκάμα θα αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Γιουνές.
Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σισέ και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο ξεκίνησε ο Ελαμπντελαουί και στο αριστερό ο Κούτρης. Στα χαφ έπαιξαν ως δίδυμο Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, με τον Φορτούνη πιο μπροστά και τους Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χασάν.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από «μαγική» συνεργασία τριών παικτών και αποτελεί σίγουρα ένα από τα κορυφαία της σεζόν.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Ο Τάσος Σιδηρόπουλος διαχειρίστηκε σωστά ένα ματς με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα, βγάζοντας αρκετές κάρτες για να μην χάσει τον έλεγχο του αγώνα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Βικελίδης», πετυχαίνοντας μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, ενώ ο Άρης την… πάτησε με τρόπο πανομοιότυπο του προηγούμενου εντός έδρας ντέρμπι, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Κολάσο, Σιώπης, Ντιγκινί (76’ Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Γιουνές (77’ Διαμαντόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (83’ Καμαρά), Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59’ Νάτχο), Ποντένσε Χασάν.

«Ισοπαλία ο ΠΑΟΚ, πρώτο λάθος βήμα του Λουτσέσκου»

Έπρεπε να φτάσει το φετινό πρωτάθλημα στην 9η αγωνιστική για να έχει ο ΠΑΟΚ την πρώτη του βαθμολογική απώλεια, καθώς μετά από 8Χ8 νίκες ήρθε χθες (3/11) η ισοπαλία (1-1) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Το γεγονός έγινε θέμα και στα ρουμανικά ΜΜΕ λόγω της παρουσίας του Ράζβαν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο (κατά κύριο λόγο) αλλά και του Αλίν Τόσκα.

Το σάιτ Ziare σημείωσε: «Το ματς με τον Ατρόμητο ήταν το πρώτο λάθος βήμα του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς με το χθεσινό 1-1 στην έδρα του Ατρόμητου, χάθηκαν οι δύο πρώτοι βαθμοί της ομάδας, μετά από οκτώ νικηφόρα αποτελέσματα».

Ανάλογες σχετικές αναφορές υπάρχουν και σε άλλες ιστοσελίδες της Ρουμανίας, οι οποίες «παίζουν» πολύ ΠΑΟΚ λόγω Λουτσέσκου.

Η ΑΕΚ μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και το 0-0 που μοιάζει με… ήττα για τους «κιτρινόμαυρους», μετέβη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων χθες βράδυ. Εκεί οι ποδοσφαιριστές δείπνησαν, αν και η… όρεξη είχε κοπεί από την κάκιστη εμφάνιση στο ντέρμπι.

ΑΕΚ: Τα «έχωσε» στους παίκτες του ο Ουζουνίδης στο δείπνο στα Σπάτα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όπως κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως μετά το ματς στις δηλώσεις του, έτσι και στα αποδυτήρια, αλλά και στα Σπάτα έδειχνε και ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Τα… έχωσε «χοντρά» στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα, καθώς δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας την 11αδα να… ναυαγεί και καμία από τις τρεις αλλαγές να μην βοηθά σε τίποτε. Για αυτό και η δημόσια δήλωση του «αν μπορούσα θα κατέβαζα άλλη 11αδα».

Η στοχευμένη αναφορά του προπονητή της ΑΕΚ στους τέσσερις της επίθεσης (Λιβάγια, Πόνσε, Μάνταλος και Μπογέ) ήταν ξεκάθαρη στην συνέντευξη Τύπου, ενώ τα όσα άκουσαν οι «κιτρινόμαυροι» διά στόματος του ήταν ιδιαίτερα σκληρά.

Η νύχτα είχε ιδιαίτερη ένταση εντός ΑΕΚ και ο Ουζουνίδης ήθελε να γίνει… ξεκάθαρος στους παίκτες του, δεν περίμενε μάλιστα ούτε την σημερινή προπόνηση. Μίλησε εν βρασμώ και οι παίκτες κατάλαβαν ότι όσα έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο εξόργισαν τον προπονητή τους, τη διοίκηση και την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ.

Ακόμη και οι «χοντρές» ατάκες του Ουζουνίδη περί «ύφους» και «φανέλας» σε ποδοσφαιριστές ήταν ενδεικτικές του κλίματος έντασης στο προπονητικό κέντρο. Και ενδεικτικές των μηνυμάτων που πρέπει να λάβουν συγκεκριμένοι (ντεφορμέ) ποδοσφαιριστές.

Σήμερα η ΑΕΚ έχει προπόνηση στα Σπάτα με αποφόρτιση για τους βασικούς, ενώ αύριο θα διεξαχθεί και η τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για το Μόναχο ενόψει του αγώνα με την Μπάγερν την Τετάρτη (22:00) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Εκεί που δεδομένα θα απουσιάζει ο (κακός χθες) Λιβάγια, ενώ μένει να φανεί η κατάσταση του Μπακασέτα.

Απόλλων Σμύρνης: «Φέρτε ξένους διαιτητές, διαφορετικά πείτε μας ότι μας έχετε υποβιβάσει ήδη»

Με ανακοίνωσή του λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-0), ο Απόλλωνας Σμύρνης ζητάει ξένους διαιτητές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η «ανοχή τελείωσε»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα για την διαιτησία στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»:

«Αγαπητέ πρόεδρε της ΚΕΔ, κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα,

Ανοχή… τέλος.

Είμαστε φιμωμένοι λόγω των βαρύτατων προστίμων που προστατεύουν αυτούς που κάθε εβδομάδα κόβουν βαθμούς από την ομάδα μας. Αυτούς που δεν σέβονται την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μας. Όπως απόψε, σε ένα ματς μια κατηγορία για την ομάδα μας.

Σε ένα ματς που ο Απόλλων Σμύρνης μπορούσε να φύγει νικητής αλλά κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη.

Πάψτε να ενδιαφέρεστε μόνο για την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν αντέχουμε άλλο. Μαζέψτε τους και φέρτε ξένους διαιτητές και σε εμάς. Διαφορετικά, πείτε μας να αποχωρήσουμε μόνοι μας.

Ενημερώστε μας να σας αδειάσουμε τη γωνιά. Φέρτε ξένους διαιτητές, διαφορετικά πείτε μας ότι μας έχετε υποβιβάσει ήδη. Φέρτε ξένους διαιτητές γιατί το ποτήρι ξεχείλισε.

Παίζουμε την επιβίωσή μας και έχουμε να αντιμετωπίσουμε οφσάιντ κάτω από τη σέντρα, φάουλ που τα δίνει η εξέδρα, οφσάιντ δύο μέτρα που βλέπουν όλοι εκτός από αυτόν που πρέπει και κίτρινες κάρτες για ψύλλου πήδημα.

Διώξτε τους ή διώξτε εμάς».