Σε γλέντι στη Φιλοσοφική καλεί ο «Ρουβίκωνας»- Άγνωστο εάν προσκάλεσε και την …Αστυνομία!

Παρά τις αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών, τις αποφάσεις της Συγκλήτου, τις διαμαρτυρίες και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ κομμάτων, ο «Ρουβίκωνας» παραμένει ανενόχλητος στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών – και ετοιμάζει γλέντι.

*Καφενείον ο Ρουβίκωνας: Ανακατελήφθη ο χώρος της Φιλοσοφικής

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά την κατάληψη στον χώρο 516 κι όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα, μας περιμένουν στο ρεμπέτικο γλέντι τους, το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Την Τετάρτη 7/11 στη 13:00 ρεμπέτικο γλέντι ανοίγματος στη φιλοσοφική σχολή στην ταράτσα απέναντι από το κυλικείο του 4ου ορόφου από την φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο Facebook. Άγνωτον παραμένει το εάν έχουν προσκαλέσει και την …Αστυνομία!

Ο «Ρουβίκωνας» είχε ανακοινώσει το άνοιγμα «στεκιού» στον χώρο 516 τον Οκτώβριο και έδωσε ραντεβού με τους φοιτητές κάθε Τετάρτη. Όπως αναφερόταν σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι…έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας… να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο οτι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Η απόφαση εναντίον της παρουσίας του Ρουβίκωνα στο ΕΚΠΑ ελήφθη κατά την συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 16 Οκτωβρίου. Οι Πρυτανικές Αρχές ζήτησαν την αποχώρηση του «Ρουβίκωνα» και η απόφαση ετέθη σε εφαρμογή την επόμενη μέρα – για λίγη ώρα.  Μόλις αποχώρησαν οι φοιτητές και οι καθηγητές που είχαν αναλάβει την περιφρούρησή του, ο χώρος κατελήφθη εκ νέου – και παραμένει υπό κατάληψη μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο «Ρουβίκωνας» οργάνωσε fund raising πάρτι σε μπαρ των Εξαρχείων, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων του.

HuffingktonPost.gr