Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην κηδεία Κατσίφα υπό το φόβο επεισοδίων

Βουλιαράτες.- Στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας συγγενείς, φίλοι αλλά και εκατοντάδες άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν μέχρι τους Βουλιαράτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα ο οποίος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από πυρά αλβανών αστυνομικών.

Χθες, η οικογένεια του 35χρονου παρέλαβε τη σορό του σε κλίμα οδύνης, ενώ σήμερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή αφού εκατοντάδες άτομα θα φτάσουν στο χωριό με ναυλωμένα πούλμαν και με Ι.Χ προκειμένου να παραστούν στην κηδεία.

Ο φόβος για επεισόδια λόγω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι διάχυτος. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο ενώ επικήδειους αναμένεται να αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα αστυνομικά μέτρα θα είναι αυξημένα προκειμένου να υπάρχει έλεγχος σε όσους θα παρευρεθούν στην κηδεία του 35χρονου.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Κατσίφα

Η χθεσινή εικόνα με τη μητέρα του 35χρονου να θρηνεί βλέποντας τη σορό του παιδιού της 11 ημέρες μετά τη δολοφονία του συγκλόνισε όσους βρέθηκαν στο χωριό Βουλιαράτες. Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας και οι αδερφές του Κατσίφα.

Το φέρετρο με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία ενώ ο νεκρός ήταν ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα.