Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να σωθεί με κρεσέντο λαϊκισμού

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την δρομολόγηση χιλιάδων προσλήψεων στο Δημόσιο άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι υιοθετούν «τις χειρότερες πρακτικές της μεταπολίτευσης» που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έχει επιδοθεί σε «κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού» ώστε να «διασωθεί πολιτικά», ενώ σημείωσε πως Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα μείνουν «σφιχταγκαλιασμένοι» έως το τέλος ώστε να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

«Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της Καστοριάς.

«Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του», προσέθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε επίσης στην συμφωνία των Πρεσπών, επαναβεβαιώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας ούτε στην σημερινή ούτε στην επόμενη Βουλή.

Χαρακτήρισε την συμφωνία με την ΠΓΔΜ «επαίσχυντη», υποστηρίζοντας ότι εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στην γειτονική χώρα.

Πηγή: skai.gr