Δικαστική εντολή στον Λευκό Οίκο: Να επιστρέψετε την διαπίστευση στον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα του CNN

Ουάσινγκτον.- Ο ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσιγκτον, που ανέλαβε να κρίνει την διαμάχη που ξέσπασε μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να αφαιρέσει την δημοσιογραφική διαπίστευση από τον Τζιμ Ακόστα του CNN, μετά τον έντονο διάλογο που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τις διοικητικές υπηρεσίες της αμερικανικής Προεδρίας να επιστρέψουν αμέσως την συγκεκριμένη διαπίστευση.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται το σχετικό αίτημα που κατέθεσε στο δικαστήριο το CNN, καταθέτοντας και μήνυση για την ίδια υπόθεση.

Ο επικεφαλής – ανταποκριτής του CNN στον Λευκό Οίκο έχει έρθει κατ′ επανάληψη σε σύγκρουση με τον Τραμπ και τον εκπρόσωπό του τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση έχει διοριστεί από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Όπως αναφέρει το CNN, ο δικαστής Τίμοθι Κέλι έκρινε ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του δημοσιογράφου, ωστόσο η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Δηλαδή, ο Ακόστα εξασφαλίζει με αυτό τον τρόπο την διαπίστευσή του στον Λευκό Οίκο για ένα σύντομο διάστημα, ενώ ο δικαστής δήλωσε στο πλαίσιο της διαδικασίας πως εκτιμά ότι ο δημοσιογράφος και το CNN θα δικαιωθούν με την τελική έκδοση απόφασης.

Ο δικαστής διευκρίνισε ότι ο Λευκός Οίκος διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει αναθεώρηση της απόφασης, ωστόσο εκτιμάται πως είναι πιθανότερο να περιμένει για την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαδικασίας, που θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ, η εκπρόσωπός του Σάρα Σάντερς και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι έχουν δηλωθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης απέναντι στο CNN και στον Ακόστα.