Ρουβίκωνας: Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος που είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια

Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” προχώρησε απόψε η Κρατική Ασφάλεια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προσήχθη με αφορμή παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής συλλογικότητας.

Την Κυριακή στις 19:30 το απόγευμα ομάδα 20 ατόμων μελών της αναρχικής συλλογικότητας, μετέβησαν στο νοσοκομείο προκειμένου να επισκεφθούν ομοϊδεάτη του που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Εκεί αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού στον αύλειο χώρο και θεώρησαν ότι είναι εκεί προκειμένου να παρακολουθεί τις επισκέψεις του.

Ο αστυνομικός όμως βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο που νοσηλευόταν σε άλλο δωμάτιο. Γρήγορα τα αίματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων αστυνομικών προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, κάλεσε τον διοικητή του νοσοκομείου και τον απείλησε πως αν δεν φύγουν οι αστυνομικοί από το χώρο θα τους τα σπάσουν όλα.

Αργότερα,  και μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, στελέχη της κρατικής ασφάλειας προσήγαγαν το στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Πηγή: skai.gr