Αθήνα.- Στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Εξωτερικών και εκ των πρωτεργατών της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς. Μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την “χαλαρή” αντιμετώπιση των λεγομένων του κ. Ζάεφ, τονίζοντας πως:  «θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους, αν ήμουν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. (Υπενθυμίζεται ότι από την παραίτηση του κ. Κοτζιά,  Υπουργός των Εξωτερικών έχει αναλάβει ο  ίδιος οΠρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας).

Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται οι εκάστοτε δηλώσεις, ωστόσο, ανέφερε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι ο τελευταίος, ο οποίος θα ήθελε προσφυγή στις κάλπες». Ενώ αναφερόμενος στον κυβερνητικό εταίρο είπε πως δεν μπορεί πλέον να ρίξει την κυβέρνηση, αφού υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν, ενώ μάλιστα συμπλήρωσε ότι αυτό είναι κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ότι στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη και επισήμανε πως «το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία».

 

 

Print Friendly, PDF & Email