Ο φερόμενος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Στρασβούργο

Στρασβούργο.- Στο αίμα βάφτηκε η φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, καθώς ένας δράστης άνοιξε πυρ, κατά πάσα πιθανότητα με αυτόματο όπλο, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση που διαπράχθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου είχε αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δώδεκα να τραυματιστούν, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε απολύτως κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

O 29χρονος ισλαμιστής Σέριφ Σεκάτ, Γάλλος υπήκοος με μαροκινή καταγωγή, φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης.

Η φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο 29χρονος, γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου 1989, έχει βαρύ ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, και βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών.

Το σπίτι του μάλιστα ερευνήθηκε από αστυνομικούς νωρίτερα την Τρίτη εντός των ορίων έρευνας για ληστεία, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν χειροβομβίδες.