Ρυμουλκήθηκε σε αγκυροβόλιο το πετρελαιοφόρο «Άθλος» – Εκτός κινδύνου οι δύο Έλληνες ναυτικοί

Κύπρος.- Το πετρελαιοφόρο «Άθλος», το οποίο προσάραξε 200 μέτρα από την ακτή ύστερα από έκρηξη και πυρκαγιά πριν από δύο ημέρες, αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο αγκυροβόλιο του Βασιλικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο Ινδών, μελών του πληρώματος, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, έτυχαν περίθαλψης και πήραν εξιτήριο.

«Η επιχείρηση ρυμούλκησης, που άρχισε χθες και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, στέφθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο Γιάννος Λακκοτρύπης, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας VTS Vasiliko Terminal Services, στην οποία η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε τη διαχείριση του πλοίου μετά το ατύχημα.

Ο κ. Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων, ενώ αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς, είπε ότι αυτά αποτελούν ακόμη αντικείμενο έρευνας.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας εξέπεμψε σήμα κίνδυνου το πρωί του Σαββάτου ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά στο σκάφος.

Το σκάφος είχε 17μελές πλήρωμα (επτά Έλληνες, εννέα Ινδοί και ένας Γεωργιανός).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)