Η ανατροπή στο σκάνδαλο Novartis και το φιάσκο που ολοκληρώνεται

Αθήνα.- Παρά τους πανηγυρισμούς του Παύλου Πολάκη στο διαδίκτυο για τη σύλληψη προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο, όλο το σκηνικό αναδεικνύει το φιάσκο της κυβέρνησης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήδη μιλούν για στημένο σκάνδαλο που τελικά της γυρίζει μπούμερανγκ αν και στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν ξανά στο γεγονός ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα ξαναβγεί στην επιφάνεια η υπόθεση.

Εδώ και πολλούς μήνες οι διαδικασίες έχουν βαλτώσει σε ό,τι αφορά την κατηγορία σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί κ.λπ. Παρά τις… άοκνες προσπάθειες που κάνουν πολιτικοί και δικαστικοί οι οποίοι επηρεάζονται από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, δεν μπόρεσαν όλο αυτό τον καιρό να βρουν στοιχεία για τους πολιτικούς και όλη η υπόθεση είχε βαλτώσει.

Το φιάσκο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης», όπως το χαρακτήριζαν στην κυβέρνηση, ολοκληρώνεται, όπως υποστηρίζουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με τη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα με το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ιδιαίτερα σημασία έχει το γεγονός ότι πλέον αίρεται το καθεστώς προστασίας που είχε και του αποδίδεται ο ρόλος του κατηγορούμενου και μάλιστα για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με την εξέλιξη αυτή αναδεικνύονται δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι ότι η έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis έγινε με μεγάλη προχειρότητα και μόνο για να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Η αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων είχε αμφισβητηθεί από την αρχή και με τη σύλληψη του ενός από αυτούς καταρρέει η προσπάθεια που είχαν κάνει συγκεκριμένοι κύκλοι να κατηγορήσουν τα πολιτικά πρόσωπα παρέχοντας ασυλία στους μάρτυρες.

Το δεύτερο, το οποίο υποστηρίζουν σφόδρα στην αντιπολίτευση είναι ότι βλέπουν μια νέα επιχείρηση της κυβέρνησης να αναστήσει μια «πεθαμένη» υπόθεση, εκβιάζοντας τον άλλοτε «δικό τους» προστατευόμενο μάρτυρα με πολύ βαριές κατηγορίες.

Ενώ δηλαδή γνώριζαν εξ αρχής την εμπλοκή του λεγόμενου «Γιάννη Αναστασίου» στην υπόθεση με τις μίζες της Novartis, όταν είδαν ότι δεν μπορεί η μαρτυρία του να «δέσει» τις κατηγορίες σε βάρος των πολιτικών, αποφάσισαν να τον μετατρέψουν σε κατηγορούμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τον εκβιάζουν έτσι με πολυετή φυλάκιση ώστε να δώσει στοιχεία ή να πει αυτά που θα ήθελαν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι προκειμένου να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή.

Η σύλληψη στο αεροδρόμιο αναδεικνύει όλες τις «μαύρες» τρύπες στην υπόθεση και γεννώνται πολλά ερωτήματα. Εδώ και μήνες, αν και είναι μείζον θέμα για τη Δικαιοσύνη, μετά και την ψηφοφορία που είχε γίνει στη Βουλή για έρευνα σε βάρος 10 πολιτικών, γιατί δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε;

Γιατί μια υπόθεση που έπρεπε να ερευνάται προς άλλη κατεύθυνση (π.χ. εμπλοκή ιατρών σε μίζες και «δωράκια») έχει μετατραπεί σε πολιτική αντιπαράθεση; Και αφού δεν έχουν βρεθεί στοιχεία σε βάρος πολιτικών η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές με λάσπη στον ανεμιστήρα στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων;

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ». ήταν 3 Ιανουαρίου 2018 όταν ένας πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας έδινε την πρώτη ένορκη κατάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» και γινόταν ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας στην εξέλιξη αυτής της δικαστικο-πολιτικής ιστορίας. Στην εκπνοή του 2018, το ίδιο πρόσωπο, που ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που μίλησαν για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, βρέθηκε στην αντίπερα όχθη: από προστατευόμενος μάρτυρας, η αξιοπιστία του οποίου είχε έντονα αμφισβητηθεί, βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου.

Στις καταθέσεις που είχε δώσει ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ο νέος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης πρώην υπουργούς και έκανε λόγο για αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία. Οπως προκύπτει όμως, και από τις καταθέσεις του που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, μετά τη διαβίβασή τους στη Βουλή, δεν έκανε καμία αναφορά σε ενδεχόμενη δική του εμπλοκή με την ερευνώμενη υπόθεση. Το σκηνικό σε ό,τι αφορά το νομικό «status» του προστατευόμενου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να αλλάζει όταν έφτασαν στην κατοχή των εισαγγελέων νέα στοιχεία που αφορούσαν και το δικό του πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να μην ελεγχθούν. Ετσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες αμέσως μετά τις γιορτές, οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν στην ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα..

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς εξετάζει όλα τα δικονομικά ενδεχόμενα προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει προσφυγή κατά της διάταξης της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κάτι που αν τελικά επιλεγεί, αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει και στις αμερικανικές Αρχές, εισφέροντας και εκεί στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για την ίδια υπόθεση.

Ο Πολάκης

Για ακόμη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, άφησε τα… καθήκοντά του στο υπουργείο και αποφάσισε να ασχοληθεί με το σκάνδαλο της Novartis. Έχει ποντάρει άλλωστε όλα του τα λεφτά σε μια υπόθεση που έχει βαλτώσει.

Με αναρτήσεις του στο facebook ο Πολάκης αποκαλύπτει και το όνομα του άλλοτε προστατευόμενου μάρτυρα και τώρα κατηγορούμενου και μάλιστα αναρτά και φωτογραφία του. Επιτίθεται δε σε πρώην υπουργούς Υγείας με το γνωστό ανοίκειο τρόπο του.

Στην τελευταία ανάρτησή του γράφει:

Αυτο που εγινε χθες με το Μανιαδακη ηταν μονο η αρχή !
Κανένα παρακράτος ,καμια «αργοπορία» ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τη διερεύνηση και τιμωρία αυτών που ΚΑΤΕΚΕΨΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ τη χώρα και τωρα τολμάνε να κουνάνε το δάκτυλο ,να απειλούν με μηνύσεις και να θέλουν οι «άριστοι της λαμογιάς»να ξανακυβερνήσουν!!!
Απο αυριο στοιχεία με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ,ονόματα και διευθύνσεις ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ……
Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στους αργούς ρυθμούς και στις υπόγειες κινήσεις των μηχανισμών της διαφθοράς!!!
Υ.Γ.Περιμενω με αγωνία να καταθέσει μήνυση το ακροδεξιο γκρουπουσκουλο εναντίον του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νικου Μανιαδακη τωρα που αποκαλύφθηκε και εγινε κατηγορούμενος ,οπως απειλούσε πως θα κανει με τσιρίδες και κραυγές στα βοθροκαναλα που τον φιλοξενούσαν !!!
Γιατι αργείς Γεωργιάδη;;;;;

Γεωργιάδης για Novartis: Πρέπει να διωχθεί για εσχάτη προδοσία ο Πολάκης

Να ενημερώσει σήμερα κιόλας τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis κάλεσε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως με τα σημερινά δεδομένα οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι απολύτως κενές.

Στον απόηχο της δίωξης σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη, που φαίνεται ότι είναι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι πλέον αποδεικνύεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γνώριζε τι έλεγε πέρυσι όταν δήλωνε πως οι μάρτυρες ήταν «πουλάκια που τα έπιασαν στη φάκα» και συνεπώς «κελάηδησαν».

Ο κ. Μανιαδάκης διώκεται για παθητική δωροδοκία και προσφάτως του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα αφότου έγινε γνωστό πως επιχείρησε να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για καταφανώς στημένη απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, και υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης πρέπει να τεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Προσέθεσε πως από την κατηγορία της έσχατης προδοσίας δεν εξαιρείται ούτε η εισαγγελική Αρχή.

Υπογράμμισε πως εάν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι εμπλεκόμενος τότε είναι εμπλεκόμενοι και οι άλλοι δύο και οι καταθέσεις τους είναι για τα σκουπίδια ανέφερε.

Προσέθεσε πω ςη εισαγγελέας του Άρειου Πάγου οφείλει να καλέσει άμεσα την εισαγγελέα διαφθοράς για εξηγήσεις όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία χαρακτήρισε προστατευόμενους μάρτυρες τον κ. Μανιαδάκη και τα άλλα δύο πρόσωπα.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν ειδικός επιστήμονας στο φάρμακο και σύμβουλος και του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πηγή: in.gr/skai.gr