Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Παγετός, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι – Σαρώνει τη χώρα η “Σοφία”

Με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ ενημερώνει πως η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:Αύριο, Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δύο ημέρες. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δείτε LIVE πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Απολαύστε το χιόνιπου πέφτει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, από τις live κάμερες, που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Δείτε τα υπέροχα τοπία από την «επέλαση» της Σοφίας:

Στα λευκά “ντύθηκαν” τα Καλάβρυτα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στα Καλάβρυτα, με αποτέλεσμα όλα να έχουν “ντυθεί” στα λευκά.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη του enikos.gr που έστειλε τις φωτογραφίες από το 15ο χλμ Πούντας – Καλαβρύτων ο δρόμος παραμένει ανοικτός, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: enikos.gr