Ζήτημα ωρών η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση

Αθήνα.- Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση, έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ενώ, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες, σημειώνει πως «αν ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως Πρωθυπουργός αποστασίας, ας ψηφίσει με δικούς μας βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρίμα!».

Νέα δεδομένα στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα για την Συμφωνία των Πρεσπών θέτει ο Πάνος Καμμένος που, μέσω διαδικτύου, κατήγγειλε ουσιαστικά τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκο Κοτζιά, ότι απεργαζόταν την αποστασία βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας στέλνει μήνυμα και στο Μαξίμου προειδοποιώντας πως «κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχθώ τετελεσμένα για το Εθνικό Θέμα».

Θρυαλλίδα των τελευταίων εξελίξεων, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν εξαιρετικά σύντομα τους ΑΝΕΛ εκτός κυβέρνησης, αποτέλεσε σημερινή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά (News24 radio) στην οποία σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

Ο κ. Καμμένος απάντησε με ένα αιχμηρό τουίτ, στο οποίο ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζεται ως «ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης».

Σύντομα αποφάσεις για έξοδο από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση, έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ενώ, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες, σημειώνει πως «αν ο Τσίπρας θέλει να μείνει στην ιστορία ως Πρωθυπουργός αποστασίας, ας ψηφίσει με δικούς μας βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρίμα!».

Ο κ. Καμμένος συγκάλεσε, την προσεχή Τετάρτη, την κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ίδια ημέρα. Είναι, ωστόσο, σαφές ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκεται υπ’ ατμόν και οι σχετικές ανακοινώσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα εντελώς νέο και εύθραυστο πολιτικό, σκηνικό είναι πλέον ζήτημα ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου εισάγεται προς συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων και η συνταγματική αναθεώρηση, η ολοκλήρωση της οποίας θα δρομολογήσει, πιθανότατα άμεσα, και την ψήφιση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η δήλωση Καμμένου ήρθε σε μία περίοδο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, εμφανίζονταν – δημοσίως τουλάχιστον – καθησυχαστικοί για τη στάση του Υπουργού Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε σημειώσει προς τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ πως «ο Πάνος το έχει πάρει απόφαση» ενώ από την κυβέρνηση το μήνυμα ήταν ότι και η Συμφωνία θα περάσει και η κυβερνητική πορεία θα συνεχιστεί, ακόμη και με ψήφο ανοχής. Πλέον, και υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σύμφωνα με όσα λέει στους στενούς του συνομιλητές, το πολιτικό σκηνικό καθίσταται εξαιρετικά απρόβλεπτο.

Το τουί – απάντηση του Π. Καμμένου σε όσα είπε ο Ν. Κοτζιάς