Ο “Τηλέμαχος” φέρνει χιόνι και στην Αθήνα

Ο Τηλέμαχος παίρνει τη θέση της Σοφίας και μέσα σε μερικές μέρες φέρνει νέο χιονι, αυτή τη φορά επηρεάζοντας όμως τη… μισή Ελλάδα. Τα χιόνια θα ξεκινήσουν από τη Χαλκιδική και θα…. κατέβουν ως την Αθήνα και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Η νέα κακοκαιρία είναι ουσιαστικά εδώ. Τα “κακοκαιρικά” φαινόμενα δεν θα έχουν τη διάρκεια των περασμένων ημερών, καθώς από αύριο Τρίτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Για σήμερα Δευτέρα 07/01/2019, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο.

Χιονόνερο αναμένεται να πέσει στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και χιόνια στη Χαλκιδική.

Στη συνέχεια ο χιονιάς θα αρχίσει να κινείται προς Νότο και θα αρχίσει να πλήττει αρχικά τη Μαγνησία και τις Σποράδες και στη συνέχεια την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, φτάνοντας ως την Αττική και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Για επιλεκτική και σύντομη κακοκαιρία κάνει λόγο μιλώντας στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παγετός μένει στις περιοχές όπου έχει ήδη χιονίσει, ενώ η νέα κακοκαιρία φέρνει “φρέσκα” χιόνια από το μεσημέρι και μετά. Οι χιονοπτώσεις, τοπικά, θα είναι πυκνές και σε υψόμετρο από 300 μέτρα και πάνω.

Τι θα γίνει στην Αττική, που θα το στρώσει:

Στο Λεκανοπέδιο θα αρχίσει να βρέχει στην αρχή, μετά θα ρίξει χιονόνερο και από τα μεσάνυχτα και μετά και, κυρίως, τα ξημερώματα της Τρίτης θα αρχίσουν να πέφτουν και νιφάδες, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στα βόρεια προάστια θα το στρώσει. Στο κέντρο θα υπάρχουν στρωσίματα, αλλά σε επιλεκτικές επιφάνειες και όσο πηγαίνουμε προς τη θάλασσα θα είναι λιγότερο το χιόνι. “Άσπρη μέρα” θα είναι η Τρίτη για το κέντρο της Αθήνας.

Η πρόγνωση για Τρίτη και Τετάρτη:

Αυτά, μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα τα φαινόμενα θα σταματήσουν, θα είναι ένα γρήγορο πέρασμα.

Την Τετάρτη φτιάχνει ο καιρός, πρόσκαιρα, αλλά από την Τετάρτη το μεσημέρι ή το απόγευμα και μετά, τις επόμενες ημέρες, έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια στα βουνά, άνοδος της θερμοκρασίας με νοτιάδες. Με αυτά τα φαινόμενα θα πάμε, σχεδόν, έως το τέλος της εβδομάδας”.

newsit.gr