Με κινητό ενημέρωσε ο σκοπός για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Αποκλειστικό Newpost.gr

Με «νεκρό» ασύρματο προσπάθησε να επικοινωνήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ο αστυνομικός που βρισκόταν στην σκοπιά της αμερικανικής πρεσβείας, την ώρα που τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποιούσαν την επίθεση με μπογιές, Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο αστυνομικός μάταια προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τον κέντρο επιχειρήσεων και αναγκάστηκε να καλέσει απο το κινητό του τηλέφωνο, λέγοντας «δέχομαι επίθεση».

Τα δυο άτομα που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν στην ενέργεια και συνελήφθησαν, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και εκτιμάται πως πρόκειται για νέες προσθήκες στην συλλογικότητα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και άλλη σύλληψη ατόμου εντός των επόμενων ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις των δυο ατόμων έγιναν πέριξ του Λυκαβηττού. Τα μέλη του Ρουβίκωνα χρειάστηκαν 40 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσουν την καταδρομικού τύπου ενέργεια στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως προκύπτει απο το βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιοποίησαν τα μέλη της συλλογικότητας.

Tέλος, για άτομα που δεν έχουν σχέση με τον Ρουβίκωνα έκανε λόγο ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καμία σχέση δεν έχουν οι δυο συλληφθέντες με την ομάδα μας. Οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να χαίρεστε τον Περσέα».