Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά της Αυστραλίας χτυπά ελληνικά

Η καρδιά της Νότιας Αυστραλίας πρόκειται να χτυπήσει και πάλι ελληνικά αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Ιανουαρίου.

Το Semaphore Festival, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας, επιστρέφει στην παραλία Semaphore όπου για δύο ημέρες πρόκειται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, καθώς και εκπροσώπους ολόκληρου του πολιτειακού πολιτικού φάσματος, που πάντα τιμούν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το εν λόγω Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ενορία/Κοινότητα Γεννήσεως του Χριστού Port Adelaide και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Πολιτείας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετέχουν οι περισσότεροι χορευτικοί σύλλογοι της παροικίας, με προεξάρχοντες τους μαθητές του ελληνικού σχολείου Port Adelaide.

«Ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι να υποδεχθούμε τους φίλους μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί με τους συμπαροίκους τα 40 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ μας» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Δουβαρτζίδης.

«Το 2019 αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Κοινότητάς μας και μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να εκφράσουμε, μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουμε ετοιμάσει, την ευγνωμοσύνη μας προς τους χιλιάδες φίλους μας, αλλά και τους εθελοντές μας, που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους και, φυσικά, ενισχύουν την προσπάθεια μας» συνέχισε ο κ. Δουβαρτζίδης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.semaphoregreekfestival.com.au ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook με το όνομα Semaphore Greek Festival και στο Instagram με το όνομα Sema4greekfest.