Με το όραμα του τείχους, ο Τραμπ επισκέπτεται τα σύνορα με το Μεξικό

Νέα Υόρκη.- Μία ημέρα μετά το μνημειώδες bye bye και την αναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τις διαπραγματεύσεις για το shutdown, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα το Μεξικό, σε μία ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει το κονδύλι για την ανέγερση του τείχους και να πείσει τους Αμερικανούς ότι πρέπει να ξοδέψουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων τους.

Τα ταξίδι του Τραμ στο Μακάλεν, στο Τέξας, έναν από τους βασικότερους συνοριακούς σταθμούς με το Μεξικό, πραγματοποιείται ενόσω η χώρα εισέρχεται στην 20η ημέρα μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών – και 800.000 υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι.

Στόχος των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου είναι να στραφεί η προσοχή των Αμερικανών σε αυτό που ο Τραμπ ονομάζει «ανθρωπιστική κρίση» στα σύνορα, με την ελπίδα ότι θα πιέσει τους Δημοκρατικούς α υποχωρήσουν στη χρηματοδότηση των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τείχος – ή φράχτη – στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ θα έχει συνατήσεις και ενημέρωση από τοπικούς αξιωματούχους. Στη συνέχεια, θα δώσει συνέντευξη στο Fox News, η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα). Στο μεταξύ, το μεγάλο ερώτημα που τίθεται εν αναμονή της επίσκεψης του Τραμπ στα σύνορα, είναι εάν θα πραγματοποιήσει τελικά την απειλή να κηρύξει περιοχές σε έκτακτη ανάγκη.

naftemporiki.gr