Σημαντική η θέση του ομογενή Μιχάλη Γιάνναρη στην Γερουσία της ΝΥ

Νέα Υόρκη. Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται από ομογενειακούς κύκλους η επιλογή του ομογενή γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη (Michael Gianaris) ως αναπληρωτή Επικεφαλής της Πλειοψηφίας στηνΓερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το γεγονός καθιστά τον δημοφιλή ομογενή πολιτικό, τον δεύτερο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Γερουσίας.

«Αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός πως επελέγην γι’ αυτό το ρόλο από την επικεφαλής Στιούαρτ-Κάζινς και ανυπομονώ να εργαστώ μαζί της για να παραδώσουμε μια πιο προοδευτική Νέα Υόρκη», τόνισε ο ομογενής πολιτικός. «Είμαι πρόθυμος να αφοσιωθώ στην ατζέντα μας και να επιφέρουμε άμεσα αποτελέσματα για το Δυτικό Κουίνς και όλους τους Νεοϋορκέζους», τόνισε ο αναπληρωτής Επικεφαλής της Πλειοψηφίας.

Ο γερουσιαστής Γιάνναρης θα είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την πόλη της Νέας Υόρκης και το δεύτερο υψηλότερα ιστάμενο μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας. Από την νέα του θέση, ο γερουσιαστής Γιάνναρης θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής της ηγεσίας της Γερουσίας και θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της νομοθετικής ατζέντας στην Γερουσία.

Μέσα από μια ιστορική ψηφοφορία, η Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εξέλεξε Επικεφαλής της Πλειοψηφίας την γερουσιαστή Αντρεα Στιούαρτ-Κάζινς (Andrea Stewart-Cousins), η οποία έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που ηγείται ενός νομοθετικού Σώματος στην Ιστορία της Νέας Υόρκης.