ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Καμμένος: Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα και να σπάσουμε την καρέκλα. 

Όχι σε  ψήφο εμπιστοσύνης, από τους ΑΝ.ΕΛ. “θα ψηφίσουμε αυτό που έχει δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά”,  είπε ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι “όποιος ανταλλάξει την ψήφο του με θέση στην Κυβέρνηση,  θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ”. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ,. Καμμένος2

Τόνισε ότι η μόνη διαφορά στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι του Παπαχριστόπουλου. Απομένει, πρόσθεσε, τι θα πράξουν οι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ Κουτουρά και Κόκαλης οι οποίοι “επέλεξαν να πάνε σήμερα στην Κίνα”.

«Λερναία Ύδρα» χαρακτήρισε το κόμμα του ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τα περί διάλυσης των ΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως “καμία λύση με χρήση του όρου Μακεδονία” Και πρόσθεσε: “Καλούμεθα σήμερα να εκτελέσουμε αυτή την εντολή με λαϊκή επιταγή…για αυτόν τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που χτίσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά…Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν της δώσουμε την εμπιστοσύνη μας θα είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη συμφωνία των Πρεσπών». 

Αναφερόμενοςε στην προϊστορία των ΑΜΝ.ΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε πως  “οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών που ξεκίνησε το 2012 από ένα κομπιούτερ και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. 200.000 πολίτες συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα όχι, που είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2ου μνημονίου, όταν ο Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε βοηθό/ συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις μέχρι τότε θέσεις της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Σε αυτό το όχι προστέθηκαν 200.000 πολίτες» είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα κόμμα που υπέστη πρωτοφανές «κυνήγι».