Μελβούρνη.- “Δεν θεωρώ τίποτε δεδομένο”, λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας,  Βασίλης Παπαστεργιάδης, ενόψει των εκλογών της Κυριακής που θα αναδείξουν το νέο Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – κι αυτό παρά το γεγονός ότι η επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου είναι σχεδόν σίγουρη, δεδομένου ότι 19 από τους 26 υποψηφίους ανήκουν στον δικό του συνδυασμό.

Ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του οργανισμού, εξ αιτίας του έργου που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια. “Αν δει κανείς τον όγκο του έργου των τελευταίων 8-9 ετών, θα δει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις τον χρόνο, ένα εκτεταμένο σχολικό πρόγραμμα, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο Alphington Grammar κι επίσης μία πολύ ευρύτερη πολιτική και κοινωνική σύνδεση με άλλους οργανισμούς, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό” λέει ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κάνοντας λόγο για “περίοδο αναγέννησης” της Ελληνο-Αυστραλιανής Παροικίας.

Ωστόσο, αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα του συμβουλίου είναι “η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών κομματιών της παροικίας, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε για υπηρεσίες, ανθρώπους που προσφέρουν εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, υπηρεσίες πρόνοιας ή την εκκλησία”.

Εξίσου σημαντικό είναι το οικονομικό κομμάτι. “Καταφέραμε –λέει- να συγκεντρώσουμε σημαντικά ποσά, πρωτοφανή στην ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας.

Οι εκλογές για το νέο Συμβούλιο της Κοινότητας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα από 9.00πμ έως 8.00μμ στο Κέντρο «Ανδριανάκος», Αlphington Grammar School, Old Heildeberg Rd, Alphington.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.