Δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση μομφής η ΝΔ-‘Αλλαξαν τα σχέδια

Αθήνα.- Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τη συγκεκριμένη εισήγηση καθώς θεώρησε ότι το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής είναι προεξοφλημένο και δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παρέχει ως τώρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις με το εξής σκεπτικό:

1. Η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής ήταν προεξοφλημένο, ιδίως αν απείχε το ΚΚΕ. Αλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.

2. Δεν θέλει να δώσει το άλλοθι στον πρωθυπουργό τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι στηρίζεται σε κυβέρνηση και πλειοψηφία «κουρελού»

3. Δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον κ. Τσίπρα, ούτε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

4. Δεν θέλει να «κάψει» το αντιπολιτευτικό χαρτί της ψήφου δυσπιστίας ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr