Ανοικτή επιστολή Όλγας Σαραντοπούλου προς τους 300 της Βουλής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Panhellenic Post έλαβε σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019,  και δημοσιεύει ανοικτή επιστολή της εκλεγμένης Παγκόσμιας  Γραμματέως του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου, προς τους 300 της Ελληνικής Βουλής, αναφορικά με το θέμα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ανοικτή επιστολή της Δρς Όλγας Σαραντοπούλου, έχει ως εξής:

 

 

 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)

WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)

 

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας

Βιέννη, 25η  Ιανουαρίου 2019

Ανοικτή επιστολή

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε όλοι την εξέλιξη μιας κρίσης που έχει υποβάλλει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή του Ελληνικού λαού.  Έχει συντρίψει κάθε έννοια δικαίου. Ζούμε σε μια εποχή, όπου με το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης, καταστρέφουμε βήμα-βήμα τις κατακτήσεις αιώνων, καταργούμε τον αγώνα των προηγούμενων και υποθηκεύουμε το μέλλον των μελλοντικών γενεών.

Το διακύβευμα, από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι τεράστιο για τον Ελληνισμό.  Είναι πολύ μεγαλύτερο και από την οικονομική ακόμη ανεξαρτησία της πατρίδος. Το όνομα Μακεδονία, έχει να κάνει με την ίδια την ψυχή του Έλληνα. Την Ιστορία του, την πολιτισμική του κληρονομιά. Την Πίστη και την ίδια την ύπαρξη του. Σχετικά νωποί είναι, άλλωστε, οι αγώνες και οι θυσίες των Ελλήνων για ελεύθερη και ανεξάρτητη Μακεδονία.

Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,

Εμείς, οι Έλληνες και Φιλέλληνες όπου γης, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα των Παμμακεδονικών Οργανώσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, που χρόνια τώρα διεξάγουν έναν άνισο αγώνα στο θέμα της ονομασίας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και κάθε έναν Βουλευτή χωριστά,  να μην αποδεχτούν τη συμφωνία των Πρεσπών, να μην την επικυρώσουν.  Όσοι το πράξουν, να γνωρίζουν, πως ανοίγουν την πόρτα του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, αυξάνοντας τις βλέψεις τους για περαιτέρω διεκδικήσεις σε βάρος της ιστορικής αλήθειας, του Δίκαιου και της Ελλάδος. Διεκδικήσεις που θα υπονομεύσουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας.

Και οι 300 βουλευτές, οφείλετε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Έχετε χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, να συνειδητοποιήσετε την κρισιμότητα του θέματος και να αποτρέψετε, έστω και την ύστατη ώρα, την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, άλλωστε, υπεγράφη παρά την πασιφανώς αντίθετη θέληση και βούληση του ελληνικού λαού και της ελληνικής ομογένειας όπου γης. Και χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,

Είσαστε υπεύθυνοι των πράξεων σας με ό,τι αυτό σημαίνει. Και με όποια ιστορικά, νομικά, ακόμη και συνειδησιακά επακόλουθα μπορεί να έχει.

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Βιέννη.