Ερώτηση-σοκ σε τουριστική έκθεση: «Η Καβάλα είναι στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία;»

Αθήνα.- Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε διεθνή τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης και έφερε στο φως η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης της Καβάλας “Δημωφέλεια”, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Όπως αφηγήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, Αμερικανοί επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο τους, ζήτησαν να μάθουν… αν η Καβάλα ανήκει στη “Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία”.

Η κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε την αγωνία της για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ σε “Βόρεια Μακεδονία”.

«Θα σταματήσουμε πλέον να λέμε ότι είμαστε από την Μακεδονία;», διερωτήθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία προανήγγειλε πως με την επιστροφή της στην Ελλάδα σκοπεύει να στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς θα πρέπει στο εξής να χειρίζεται ανάλογα περιστατικά.

Όπως τόνισε, η μοναδική απάντηση ήταν, είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι πως η Καβάλα ανήκει στην αληθινή Μακεδονία.