Αθήνα.- Μια μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της Novartis ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το in.gr είναι σε εξέλιξη μια ευθεία αμφισβήτηση της εγκυρότητας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων που απέμειναν και πάνω σε αυτούς στηρίζεται όλη η υπόθεση.

Μετά την μετατροπή της ιδιότητας του Νίκου Μανιαδάκη σε κατηγορούμενο από προστατευόμενο μάρτυρα (επειδή όπως ο ίδιος υποστηρίζει του ζήτησαν να ενοχοποιήσει Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη), και οι άλλοι δύο «κουκουλοφόροι» μάρτυρες μπορεί να αλλάξουν στρατόπεδο και να πάψουν να είναι προστατευόμενοι.

Κι αυτό την ώρα που από την κυβέρνηση και από… ελεγχόμενες δικαστικές πηγές διαρρέονται πληροφορίες περί άσκησης ποινικών διώξεων κατά τουλάχιστον τριών πρώην υπουργών. Και μάλιστα σύντομα προκειμένου να σβήσει η φωτιά που έχει ανάψει στο Μαξίμου η συμφωνία των Πρεσπών.

Αν, όμως, οι γνωστοί… άγνωστοι προστατευόμενοι μάρτυρες χάσουν την προστασία τότε μπορεί να καταρρεύσει το σκέλος των κατηγοριών που συνδέονται με τις καταθέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματά τους έχουν διαρρεύσει εδώ και καιρό και πρόκειται για μια γυναίκα που εργαζόταν στη Novartis κι ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας που είχε κομβικό ρόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται και για τα οποία διεξάγεται έρευνα, τους χαρακτηρίζουν ψευδομάρτυρες και στημένους από την κυβέρνηση προκειμένου να στηθεί πολιτική σκευωρία.

Και σε συνεννόηση που έχουν μεταξύ τους ετοιμάζονται να στραφούν εναντίον τους.

Ο Αβραμόπουλος την αρχή

Την αρχή έκανε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ζήτησε να ανακληθεί το καθεστώς προστασίας των δύο “ψευδομαρτύρων”, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος, στην αίτησή του προς τον νέο εποπτεύοντα την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που προΐσταται των ερευνών της υπόθεσης Novartis, ζητεί τη συνέχιση της εναντίον τους δίωξης.

Επίσης ζητά

1. Να ανακληθεί άμεσα η προστασία μαρτύρων και στους υπόλοιπους δύο ψευδομάρτυρες των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και αναφέρονται ως πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πριν την υπαγωγή τους στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

2. Να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των άνω ψευδομαρτύρων για σειρά εγκληματικών πράξεών τους σε βάρος μου, όπως και κατά παντός συνεργού και ηθικού αυτουργού, πράξεις τις οποίες περιγράφω εις την ασκηθείσα από την αρχή του 2018 μηνυτήρια αναφορά – έγκλησή μου.

3. Στο πλαίσιο της ασκούμενης εποπτείας, αιτούμαι από τον κ. Αντιεισαγγελέα να διερευνήσει, ως αρμόδιος, παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, και ειδικότερα την παράτασή της πέρα κάθε νομίμου χρονικού ορίου, κάτι με το οποίο εξυπηρετούνται μόνο πολιτικές σκοπιμότητες.

“Ελπίζω και προσδοκώ να γίνει δεκτή η αίτησή μου αυτή προκειμένου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας των ψευδομαρτύρων και τη δικαστική διερεύνηση της μηνύσεώς μου να λάμψει άμεσα η αλήθεια για την υπόθεση αυτή, με πλήρη προστασία της νομιμότητας και των ατομικών δικαιωμάτων μου, τα οποία έχουν θίγει βάναυσα και αδικαιολόγητα από μια παρατεταμένη προκαταρκτική εξέταση χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με συκοφαντικές καταθέσεις ψευδομαρτύρων”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.