Μακεδονία.- Ο φόβος του Μαξίμου είναι ότι το Μακεδονικό θα επηρεάζει την κοινή γνώμη και θα αντικατοπτρίζεται αυτό και στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία», σε πλήρη κατάρρευση έχει οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Η έρευνα «to the point» διεξήχθη στην Κεντρικής Μακεδονία και δείχνει ότι δεν καρποφωρούν οι προσπάθειες αναστροφής του κλίματος, ενώ η κυριαρχία της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, καθώς η διαφορά στην πρόθεση ψήφου αγγίζει τις 20 μονάδες.

Στο ερώτημα, εάν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε να ψηφίζατε, οι πολίτες απάντησαν:

ΝΔ 36.4%

ΣΥΡΙΖΑ 16.4%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5,3%

ΚΚΕ 5%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2.8%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1.0%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 1.0%

ΑΛΛΟ 1,7%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17,2%
ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ 3,5%

ΔΑ 1,4%

Είναι φανερό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει κάνει ζημιά στην κυβέρνηση και θα συνεχίσει να κάνει όσο η ένταση παραμένει αλλά και η αγωνία για το πώς θα γίνει η εφαρμογή της στο εσωτερικό της χώρας. Ηδη ο Κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί το Βόρεια και θα μείνει σκέτο Μακεδονία ενώ ο Β. Βενιζέλος έκανε λόγο για προβληματική διαδικασία και πολλές γκρίζες ζώνες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.