Πάνος Καμμένος: Έχω υποχρέωση να δώσω μάχη στις εκλογές

Αθήνα.– Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να τραβούν Πάνος Καμμένος , τόνισε πως «πιστεύω ότι έχω υποχρέωση να δώσω μάχη στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Τους πολιτικούς ο λαός τους στέλνει σπίτι τους».

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Real Fm,  υποστήριξε πως «πολλοί θα ήθελαν να πάω σπίτι μου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να πάω σπίτι μου και η ΝΔ θα ήθελε να πάω σπίτι μου. Αυτοί που με κρατούν είναι οι πολίτες που πίστεψαν σε εμάς» είπε ενώ σε άλλο σημείο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

«Η προσπάθεια που έκανε ο κ. Βούτσης και ο κ. Τσίπρας με επιτυχία ήταν να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ στο κύριο βήμα που εμείς χρησιμοποιούσαμε, τη Βουλή των Ελλήνων» τόνισε. Μίλησε για «στημένη» ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής – αναφερόμενος στη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ – και πρόσθεσε με αρκετή δόση ηρωισμού πως «δεν ζήτησα από κανέναν να επιστρέψει και γι’αυτό το είπα και στη Βουλή ενώπιον τους για να μην μπορεί κανείς να πει για τα σενάρια που διακινούσαν από το Μαξίμου σε ορισμένα μέσα ότι δήθεν εγώ παρακαλάω να επιστρέψουν».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως ήταν αυτός που τον… δικαίωσε στη Βουλή. «Αυτός που με δικαίωσε τελικά μέσα στον πανικό της συζήτησης στη Βουλή ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος απεκάλυψε  – και είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά – ότι πράγματι εκείνος έπιασε τους βουλευτές για να αποτρέψει, λέει, να γίνω Σαμαράς. Καταλάβετε; Ομολόγησε ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της Κ. Ο. των ΑΝΕΛ» σχολίασε.

Εγώ, σημείωσε στη συνέχεια, είχα πει ότι θα ρίξω την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν το έκρυψα ποτέ. «Δεν ήταν μυστικός σχεδιασμός μου. Το είπα δημόσια από την πρώτη στιγμή. Νιώθω μια μεγάλη απογοήτευση διότι το να παλεύεις, να εκλέγεις βουλευτές και στη συνέχεια να σε πουλάνε, αλλάζοντας τη θέση του βουλευτή με την ψήφο των ΑΝΕΛ με μια υπουργική καρέκλα, αυτό σε κάνει να απογοητεύεσαι».

Όμως, κατέληξε ο κ. Καμμένος, έχουμε μπροστά μας δύο εκλογικές αναμετρήσεις πολύ σοβαρές. «Τις ευρωεκλογές που οι μόνοι ευρωσκεπτικιστές πέραν του ΚΚΕ είναι οι ΑΝΕΛ» δήλωσε με περηφάνια.