Πέθανε Εύζωνας από την Προεδρική Φρουρά

Ο άτυχος νέος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ένας νεαρός στρατιώτης της Προεδρικής Φρουράς, Εύζωνας μόλις 24 ετών, έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν μέσα στη Μονάδα του και κοιμόταν. Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι γνωστά μέχρι αυτή την ώρα και διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του στο θάλαμο αντιλήφθηκαν τον άτυχο νέο να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και αμέσως ενημερώθηκε ο γιατρός της μονάδος στο ιατρείο που είναι σε μικρή απόσταση από το θάλαμο, αφού ως γνωστόν το στρατόπεδο «Τζαβέλλα» της Προεδρικής Φρουράς στην οδό Ηρώδου Αττικού, είναι μικρό.

Αυτός έσπευσε αμέσως και με εφαρμογή τεχνικής αναπνοής και τη βοήθεια απινιδωτή που διαθέτει η Μονάδα, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ταυτοχρόνως είχε ειδοποιηθεί το 401 ΓΣΝΑ όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια και ενώ στο ασθενοφόρο συνεχίζονταν οι προσπάθειες ανανήψεως, όπως και εν συνεχεία στο νοσοκομείο επί δίωρο, δυστυχώς, χωρίς επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα από το ΓΕΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ.Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες  της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια  στους οικείους του».

Σημειώνεται ότι όλοι οι Εύζωνες προτού αναλάβουν καθήκοντα στην Προεδρική Φρουρά περνούν από λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να είναι απολύτως υγιείς. Τέτοια εξέταση – συμφώνως με τις πληροφορίες μας – είχε περάσει και ο άτυχος νέος ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

πηγή:newpost.gr