Αθήνα.– Τους βασικούς άξονες του προγράμματός για τη Υγεία που συνοψίζεται στο τρίπτυχο, πρόληψη – περίθαλψη με αξιοπρέπεια – φροντίδα στους πιο ευάλωτους, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση του κόμματος του, ενώ έδωσε έμφαση στην συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κάνουμε πολιτική κοιτώντας στα μάτια την κοινωνία, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πέρασε ώρες μιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές, ανταλλάσσοντας απόψεις με στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ιδιωτικού τομέα και καταγράφοντας προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις από τους ίδιους.

Σημείωσε ότι μπορεί να διαβεβαιώσει από πρώτο χέρι ότι το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ παράσχει καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες. Στις θέσεις του κάθε κόμματος, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αποτυπώνεται ο κώδικας αξιών και η μέριμνα για τον άνθρωπο, “δεν κάνουμε πολιτική για να πάρουμε την εξουσία αλλά για να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας”.

Είπε ακόμη ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα η βελτίωση των συνθηκών υγείας καθώς “έχω ζήσει εμπειρίες δικών μου ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στο δημόσιο σύστημα, έχω παιδιά που όταν αρρώσταιναν εμπιστευόμουν τα δημόσια νοσοκομεία… Απαιτώ σεβασμό στον άνθρωπο και στον φορολογούμενο πολίτη.

Πυξίδα είναι φροντίδα για όλους και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η Υγεία αποτελεί αγαθό που η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι “έχουμε θετική πρόταση κοστολογημένη και εμπεριστατωμένη”, ενώ άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι “δεν θα μιλήσω για έναν πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα ούτε για έναν υπουργό με το τσιγάρο στο στόμα… Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πραγματική πολιτική για την υγεία, ανθρώπινη και βιώσιμη”.

Σημείωσε δε, κάποιες αλήθειες, όπως είπε: “…Η προστασία της υγείας δεν ταυτίζεται μόνο με τη νοσηλεία στα Νοσοκομεία… Η πραγματική υγεία πρέπει να συνδυάζεται με την πρόληψη και με την πρόσβαση στην πληροφορία…Όταν προκύψει ανάγκη για περίθαλψη αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ταλαιπωρία και έξοδα…

Το δημόσιο συμφέρον δεν συνεπάγεται κρατικό συμφέρον, δημόσια πολιτική δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη κρατική πολιτική…

Πηγή: skai.gr
Print Friendly, PDF & Email